Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупље: Евакуисане 24 особе, две с крова аутомобила

rssBookmark and Share

Прокупље 20.04.2014. Бета, Танјуг

Припадници Сектора МУП-а за ванредне ситуације су са подручја Прокупља због поплава изазаваних набујалом реком Топлицом из објеката директно спасили 22 особе, као и два човека која су спасена са крова аутомобила.

Прокупље: Евакуисане 24 особе, две с крова аутомобила

Две особе су са аутом покушале да пређу преко локалног моста, али су се због набујале рекле нашле у води тако да су их припадници Сектора за ванредне ситуације са чамцима спасили с крова возила, рекао је вечерас Танјугу представник Сектора за ванредне ситуације у Прокупљу Владо Племић.

Он је истакао да је ауто још у води до крова и да ће припадници тог сектора покушати да га изваде када набујали талас реке Топлице који је наишао из правца Куршумлије прође кроз Прокупље.

Пламић је навео и да поплавни талас на подручју Прокупља полако почиње да стагнира и да се упутио ка правцу Житорађе, где је пребачен део снага Сектора за ванредне ситуације.

Према његовим речима, киша која је вечерас поново почела да пада може у Прокупљу отежати ситуацију, која је генерално под контрололм и где су ангажовани и тимови за спасавање на води Сектора за ванредне ситуације.

У Прокуљу је вечерас одржана седница локалног штаба за ванредне ситуације којој је присуствовоао и начелник Сектора МУПа за ванредне ситуације Предраг Марић.

Поплавни талас реке Топлице вечерас је стигао до Прокупља у коме је угрозио насеље Драгања где је под водом десетак кућа, поплављено градско гробље, тениски терени и базен у овом месту.

Према речима начелника Сектора за ванредне ситуације у Прокупљу Срђана Митровића, ситуација је веома тешка, јер вода и даље надолази и све више угрожава виталне објекте и куће у приобалном делу града.

"Наше екипе су спремне да евакуишу све угрожене становнике", рекао је вечерас Митровић за агенцију Бета и додао да им је у овако тешкој ситуацији неопходна помоћ републичких органа.

Такође је додао да немају ни довољно механизације за подизање одбрамбених бедема као ни довољан број цистерни, како би град који је читавог дана без воде снабдели пијаћом водом.

Прокупчани не памте да је некад Топлица поплавила половину градског новог гробља и да је висина воде која још увек надолази, прекрила неке од спомен плоча.

Поплављена је и црпна станица у Драгањи која је и најугроженији део града, а Прокупчани који се из бунара снабдевају водом мораће да користе цистерне све док се ситуација не нормализује.

Топлица се излила из корита и поплавила трошне куће у ромском насељу Черкез Махала одакле су неке породице морале да се евакуишу.

 


#   Прокупље   Топлица река   Предраг Марић   без воде   тениски терени   Топлица река
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима