Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Протест ученика у Косовској Митровици

Bookmark and Share

Косовска Митровица 06.09.2011. Аutor : Agencija TANJUG

Више стотина ученика основних и средњих школа са севера окупираних територија поручили су данас на полусатном протестном митингу у Косовској Митровици и Зубином Потоку, да не желе да напусте образовни систем Србије. Они су затражили од власти у Србији да учине све да тако и остане.

Протест ученика у Косовској Митровици

Косовска Митровица – На протесту у близини моста на Ибру који дели северну од јужне Косовске Митровице ученици су носили заставе Србије и транспаренте на којима је писало „Не дамо Косово“, „Нећемо границу са Србијом“, а сличан протест одржан је и у Зубином Потоку.

Начелник школске управе у Косовској Митровици Предраг Стојчетовић је, у име српских власти, ученицима поручио да образовне институције остају и да „са њима нико не сме да се игра“.

„Ако неко покуша да манипулише тим институцијама спремни смо да наставу организујемо у приватним кућама“, казао је Стојчетовић.

Он је потом новинарима рекао да се ученици плаше за судбину српских институција на Косову и Метохији, а посебно их је страх да се оне, како је рекао, не утопе у шиптарске образовне институције.

Протест протекао без иједног инцидента, а након пола сата ученици су се разишли.

ФОТОГРАФИЈА са лица места.


#   протест   Косовска Митровица   Моста на Ибру
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима