Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Protest učenika u Kosovskoj Mitrovici

Bookmark and Share

Kosovska Mitrovica 06.09.2011. Autor : Agencija TANJUG

Više stotina učenika osnovnih i srednjih škola sa severa okupiranih teritorija poručili su danas na polusatnom protestnom mitingu u Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku, da ne žele da napuste obrazovni sistem Srbije. Oni su zatražili od vlasti u Srbiji da učine sve da tako i ostane.

Protest učenika u Kosovskoj Mitrovici

Kosovska Mitrovica – Na protestu u blizini mosta na Ibru koji deli severnu od južne Kosovske Mitrovice učenici su nosili zastave Srbije i transparente na kojima je pisalo „Ne damo Kosovo“, „Nećemo granicu sa Srbijom“, a sličan protest održan je i u Zubinom Potoku.

Načelnik školske uprave u Kosovskoj Mitrovici Predrag Stojčetović je, u ime srpskih vlasti, učenicima poručio da obrazovne institucije ostaju i da „sa njima niko ne sme da se igra“.

„Ako neko pokuša da manipuliše tim institucijama spremni smo da nastavu organizujemo u privatnim kućama“, kazao je Stojčetović.

On je potom novinarima rekao da se učenici plaše za sudbinu srpskih institucija na Kosovu i Metohiji, a posebno ih je strah da se one, kako je rekao, ne utope u šiptarske obrazovne institucije.

Protest protekao bez ijednog incidenta, a nakon pola sata učenici su se razišli.

FOTOGRAFIJA sa lica mesta.


#   protest   Kosovska Mitrovica   Mosta na Ibru
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima