Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раша Попов отворио 53. нишки Сајам књига и графике (ФОТО)

rssBookmark and Share

Ниш 25.11.2016. З.С. Јужна Србија Инфо

Времешни и јединствени књижевник, дечји писац и глумац Раша Попов, отворио је вечерас у хали "Чаир" 53. нишки Сајам књига и графике.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Увек расположен и надарен, сјајан беседник, Попов је и вечерас нагласио да Ниш и Нишлије заузимају веома високо место у српској култури и књижевности, посебно истичући Стевана Сремца, Бранка Миљковића и Душка Радовића.

Фото: Јужна Србија

Попов је од организатора сајма, Нишког културног центра добио уметничку слику - портрет, уље на платну, са његовом ликом. Поклон је уручила Бојана Симовић, директорка НКЦ-а.

Фото: Јужна Србија

На овогодишњем нишком Сајму књига и графике учествују 63 издавачке куће из Србије, Црне Горе и Хрватске. Излагачи су љубитељима писане речи и посетиоцима најавили сајамске попусте од 30 до 70 процената, као и прегршт изненађења.

Фото: Јужна Србија

Овогодишњи сајам је у знаку маштања и деце, па је незванчни мото сајма "Чудни зец", иначе прва награда Града Ниша за најбољу књигу за децу на српском језику.

Фото: Јужна Србија

У понедељак, 28. новембра, биће додељене и традиционалне награде, Пресад мудрости и Отисак, а у уторак НКЦ је организовао Дечји дан, када ће бити додељена новоустановљена награда за најбољу дечју књигуна српском језику  “Чудни зец”.

29. новембра биће отворена и изложба посвећена чувеном Душку Радовићу, иначе рођеном Нишлији, која ће трајати до затварања сајма.

Коментара: 0


#   Ниш   Чаир   Сајам књига  Нишки културни центар   Раша Попов
@


 


[ Додај коментар ]