Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Raša Popov otvorio 53. niški Sajam knjiga i grafike (FOTO)

rssBookmark and Share

Niš 25.11.2016. Z.S. Južna Srbija Info

Vremešni i jedinstveni književnik, dečji pisac i glumac Raša Popov, otvorio je večeras u hali "Čair" 53. niški Sajam knjiga i grafike.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Uvek raspoložen i nadaren, sjajan besednik, Popov je i večeras naglasio da Niš i Nišlije zauzimaju veoma visoko mesto u srpskoj kulturi i književnosti, posebno ističući Stevana Sremca, Branka Miljkovića i Duška Radovića.

Foto: Južna Srbija

Popov je od organizatora sajma, Niškog kulturnog centra dobio umetničku sliku - portret, ulje na platnu, sa njegovom likom. Poklon je uručila Bojana Simović, direktorka NKC-a.

Foto: Južna Srbija

Na ovogodišnjem niškom Sajmu knjiga i grafike učestvuju 63 izdavačke kuće iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Izlagači su ljubiteljima pisane reči i posetiocima najavili sajamske popuste od 30 do 70 procenata, kao i pregršt iznenađenja.

Foto: Južna Srbija

Ovogodišnji sajam je u znaku maštanja i dece, pa je nezvančni moto sajma "Čudni zec", inače prva nagrada Grada Niša za najbolju knjigu za decu na srpskom jeziku.

Foto: Južna Srbija

U ponedeljak, 28. novembra, biće dodeljene i tradicionalne nagrade, Presad mudrosti i Otisak, a u utorak NKC je organizovao Dečji dan, kada će biti dodeljena novoustanovljena nagrada za najbolju dečju knjiguna srpskom jeziku  “Čudni zec”.

29. novembra biće otvorena i izložba posvećena čuvenom Dušku Radoviću, inače rođenom Nišliji, koja će trajati do zatvaranja sajma.


#   Niš   Čair   Južna Srbija region   Sajam knjiga   Niški kulturni centar   Bojana Simović   Raša Popov
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima