Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Разбијен нишки нарко клан

rssBookmark and Share

Ниш 28.12.2013. Tanjug

Нишки нарко клан је разбијен, изјавио је начелник Полицијске управе у Нишу Срђан Грекуловић, наводећи да је за 11 месеци полиција ухапсила 86 дилера, запленила 51 килограм дроге и одузела 940 таблета синтетичке дроге Одлучан обрачун са криминалом.

Разбијен нишки нарко клан

Грекуловић је подсетио да је у акцији "Гром" у Нишу претресено 113 места, процесуирано 16 особа, осам ухапшено, заплењена су три пиштоља и одузета два возила, чиме је разбијен нишки нарко клан који је почетком ове године помињао и први потпредседник владе Александар Вучић.

Први потпредседник Вучић је тада рекао да је ситуација у овом граду тешка и неподношљива и да је хитно треба мењати. Да "ствари доведе у ред" у Ниш је, након три и по године колико је Полицијска управа била без начелника, упућен Грекуловић који је и помоћник директора полиције.

"У полицији нема заштићених и закон важи за све", истакао је Грекуловић, додајући да је од почетка године ухапшено девет полицијских службеника у сузбијању корупције и кршења закона, као и два припадника Жандармерије.

Уверен да ће руководство Жандармерије успети да се избори са појединцима који себи дозвољавају да крше прописе, Грекуловић је напоменуо да највећи број полицијских службеника и припадника Жандармерије часно обавља своје задатаке.

Полицијски службеници који крше закон штете угледу Министарства и поштених полицајаца, напоменуо је Грекуловић и навео да је за седам месеци покренуто 167 дисциплинских поступака против полицијских службеника - 100 за тежа и 67 за лакша дела. Према његовим речима, шест полицијских службеника је отпуштено, 14 је суспендовано, а 158 новчано кажњено, али је само прошлог месеца 110 полицијских службеника награђено за савесно и успешно обављање задатака.

"Присталица сам да је професионализам мерило за сваког од нас", нагласио је начелник нишке полиције, присећајући се случаја саобраћајца који је суспендован, јер је под дејством алкохола контролисао собраћај, затим је новчано кажњен и сада је пензионер.

После доласка у Ниш, Грекуловићу су се у вођењу Полицијске управе придружила још тројица колега, чиме је почело попуњавање упражњених места - од начелника одсека до старешина полицијских испостава.

До сада је постављено 16 старешина, казао је Грекуловић, додајући да је 79 других кадровских питања решено прераспоређивањем, односно постављањем људи на основу остварених резултата рада.

Истичући да је од почетка године у Нишу доста урађено, али да Полицијску управу треба још ојачати, он је навео да је у овој години расветљено око 800 кривичних дела више у односу на 2012, док је број изнуда, на пример, смањен за око 50 одсто, што је резултат ефикаснијег рада и повећаног присуства полиције на улицама града.

Указујући да је тражио и да је дозвољено да припадници Жандармерије и Интервентне јединице патролирају заједно улицама Ниша, он је навео да "момци врло професионално раде доприносећи стабилности јавног реда и мира у граду".

Међутим, до пораста крађа или имовинских деликата од 70 до 80 одсто дошло је, како је казао, због најновијих прописа који предвиђају да се по службеној дужности гони у свим случајевима где је штета већа од 5.000 динара.

Улицама Ниша 24 сата патролира седам интервентних јединица, а њихово присуство утицало је и на смањење саобраћајних удеса, смањење броја повређених и погинулих у саобраћају, указао је Грекуловић. Он је нагласио чињеницу да у Нишу није било ни једног инцидента у години Миланског едикта која је обиловала јавним скуповима којима су присуствовали високи државни функционери, црквени великодостојници, припадници различтих вероисповести, многобројни гости, јер су увек предузимане јаке мере безбедности.

Грекуловић је истакао добру сарадњу са локалном влашћу која је полицији притекла у помоћ као донатор са четири возила, а у току је реализација пројекта постављања камера на свим најфрекветнијим местима у граду што ће утицати на повећање општег нивоа безбедности.

 


#   Ниш   дилер   дрога   Срђан Грекуловић   Александар Вучић   Полицијска управа   24 сата
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима