Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Реконструкције и асфалтирање улица и булевара у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 13.04.2011.

У Нишу је у току реконструкција Булевара Зорана Ђинђића, као и радови на изградњи новог Сомборског булевара где је започето асфалтирање коловоза

Реконструкције и асфалтирање улица и булевара у Нишу
НАСТАВАК ИНВЕСТИЦИЈА У САОБРАЋАЈНУ ИНФРАСТРУКТУРУ

У Нишу је у току реконструкција друге деонице Булевара Зорана Ђинђића, од раскрснице са Сремском улицом до Грабровачке реке. Завршени су радови на асфалтирању дела саобраћајнице од Сремске улице до Војне болнице. У супротном смеру на Булевару Зорана Ђинђића, од Сремске улице ка центру града започети су радови на реконструкцији коловоза тако да се саобраћај несметано одвија као што је то био случај током реконструкције свих главних градских саобраћајница , Вождове и улице Милојка лешјанина.

Реконструкцију ове деонице Булевара Зорана Ђинђића заједнички финансирају Град Ниш и НИП а укупна вредност је 63,5 милиона динара. Пројекат ће бити завршен до половине јула.

Реконструкција Булевара Зорана Ђинђића , од раскрснице са улицом Војводе Мишића до Булевара Цара Константина највећа је инвестиција у саобраћајну инфраструктуру у последњих 20 година.

Није било лако донети одлуку о реконструкцији највећег градског булевара, али смо исто тако били одлучни у намери да потпуно реконструишемо најоптерећенију градску саобраћајницу о којој нико није водио рачуна од краја прошлог века, рекао је раније градоначелник Милош Симоновић. Иначе , у Нишу је , у центру града, комплетно уређен централни градски коловоз, улица Генерала Милојка Лешјанина и Вожда Карађорђа, од улице Кнегиње Љубице до улице Краља Стефана Првовенчаног и наредних дана биће настављени радови на реконструкцији Булевара Цара Константина.

ПОЧЕЛО АСФАЛТИРАЊЕ НОВОГ ГРАДСКОГ БУЛЕВАРА, СОМБОРСКОГ БУЛЕВАРА

Градоначелник Ниша Милош Симоновић и члан Градског већа Миодраг Радовић обишли су радове на изградњи и реконструкцији новог Сомборског булевара где је започето асфалтирање коловоза од Студеничке улице до Матејевачког пута, а затим до Пантелејске цркве. Инвестиција изградње Сомборског булевара вредна је 220 милиона динара за чију реализацију су обезебеђена средства из НИП-а и буџета Града Ниша. Ова саобраћајница гради се у дужини од 2 270 метара.

Изградњом Сомборског булевара, највећег у граду, уз нови Булевар Медијана, биће заокружен саобраћајни прстен око града који ће спојити градске општине Црвени Крст, Пантелеј и Медијана.

„Радови на Сомборском булевару, који се финансирају средствима Града Ниша и Националног инвестиционог плана, одвијају се без застоја без обзира на лоше временске прилике. Уверен сам да ће Сомборски булевар, који представља једну од највећих инвестиција у 2011. години али и остали пројекти, који се реализују новцем Града и НИП-а, започети су у 2010. бити завршени у наредних неколико месеци."

Приликом обиласка Сомборског булевара, градоначелник Ниша Милош Симоновић посебно је истакао да Град Ниш успешно реализује све пројекте који се финансирају из НИП-а. Он је подсетио да је један од основних постулата локалне политике да реализација свих пројеката као и радови на изградњи инфраструктуре могу да буду започети искључиво у тренутку када буде заокружена финансијска конструкција како се не би догодило да се на завршетак изградње капиталних објеката чека и по неколико година.


#   Ниш   саобраћај   Милош Симоновић     Пантелеј   Сомборски булевар   Миодраг Радовић   Булевар Медијана   градске општине   временске прилике
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима