Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rekonstrukcije i asfaltiranje ulica i bulevara u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 13.04.2011.

U Nišu je u toku rekonstrukcija Bulevara Zorana Đinđića, kao i radovi na izgradnji novog Somborskog bulevara gde je započeto asfaltiranje kolovoza

Rekonstrukcije i asfaltiranje ulica i bulevara u Nišu
NASTAVAK INVESTICIJA U SAOBRAĆAJNU INFRASTRUKTURU

U Nišu je u toku rekonstrukcija druge deonice Bulevara Zorana Đinđića, od raskrsnice sa Sremskom ulicom do Grabrovačke reke. Završeni su radovi na asfaltiranju dela saobraćajnice od Sremske ulice do Vojne bolnice. U suprotnom smeru na Bulevaru Zorana Đinđića, od Sremske ulice ka centru grada započeti su radovi na rekonstrukciji kolovoza tako da se saobraćaj nesmetano odvija kao što je to bio slučaj tokom rekonstrukcije svih glavnih gradskih saobraćajnica , Voždove i ulice Milojka lešjanina.

Rekonstrukciju ove deonice Bulevara Zorana Đinđića zajednički finansiraju Grad Niš i NIP a ukupna vrednost je 63,5 miliona dinara. Projekat će biti završen do polovine jula.

Rekonstrukcija Bulevara Zorana Đinđića , od raskrsnice sa ulicom Vojvode Mišića do Bulevara Cara Konstantina najveća je investicija u saobraćajnu infrastrukturu u poslednjih 20 godina.

Nije bilo lako doneti odluku o rekonstrukciji najvećeg gradskog bulevara, ali smo isto tako bili odlučni u nameri da potpuno rekonstruišemo najopterećeniju gradsku saobraćajnicu o kojoj niko nije vodio računa od kraja prošlog veka, rekao je ranije gradonačelnik Miloš Simonović. Inače , u Nišu je , u centru grada, kompletno uređen centralni gradski kolovoz, ulica Generala Milojka Lešjanina i Vožda Karađorđa, od ulice Kneginje Ljubice do ulice Kralja Stefana Prvovenčanog i narednih dana biće nastavljeni radovi na rekonstrukciji Bulevara Cara Konstantina.

POČELO ASFALTIRANjE NOVOG GRADSKOG BULEVARA, SOMBORSKOG BULEVARA

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović i član Gradskog veća Miodrag Radović obišli su radove na izgradnji i rekonstrukciji novog Somborskog bulevara gde je započeto asfaltiranje kolovoza od Studeničke ulice do Matejevačkog puta, a zatim do Pantelejske crkve. Investicija izgradnje Somborskog bulevara vredna je 220 miliona dinara za čiju realizaciju su obezebeđena sredstva iz NIP-a i budžeta Grada Niša. Ova saobraćajnica gradi se u dužini od 2 270 metara.

Izgradnjom Somborskog bulevara, najvećeg u gradu, uz novi Bulevar Medijana, biće zaokružen saobraćajni prsten oko grada koji će spojiti gradske opštine Crveni Krst, Pantelej i Medijana.

„Radovi na Somborskom bulevaru, koji se finansiraju sredstvima Grada Niša i Nacionalnog investicionog plana, odvijaju se bez zastoja bez obzira na loše vremenske prilike. Uveren sam da će Somborski bulevar, koji predstavlja jednu od najvećih investicija u 2011. godini ali i ostali projekti, koji se realizuju novcem Grada i NIP-a, započeti su u 2010. biti završeni u narednih nekoliko meseci."

Prilikom obilaska Somborskog bulevara, gradonačelnik Niša Miloš Simonović posebno je istakao da Grad Niš uspešno realizuje sve projekte koji se finansiraju iz NIP-a. On je podsetio da je jedan od osnovnih postulata lokalne politike da realizacija svih projekata kao i radovi na izgradnji infrastrukture mogu da budu započeti isključivo u trenutku kada bude zaokružena finansijska konstrukcija kako se ne bi dogodilo da se na završetak izgradnje kapitalnih objekata čeka i po nekoliko godina.


#   Niš   saobraćaj   Miloš Simonović     Pantelej   Somborski bulevar   Miodrag Radović   Bulevar Medijana   gradske opštine   vremenske prilike
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima