Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ружић и Антић положили венце на "Споменик револуције"

rssBookmark and Share

Врање 08.09.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Поводом обележавања 70-годишњице ослобођења од фашистичке окупације Града Врања, председник Извршног одбора Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић, након полагања венца на "Споменик револуције" истакао је да је обавеза свих слободноумних људи да чувају сећање и баштине вредности НОБ-а.

Ружић и Антић положили венце на "Споменик револуције"

"Борити се и изборити се за слободу је најчаснији чин који поколењима оставља могућност афирмације правде, солидарности, једнакости и свеопштег напретка. Та борба је и данас актуелна јер је вредносни систем велике породице европских народа, којој као држава тежимо, настао управо на антифашизму и борби за слободу", закључио је Ружић.

У име Владе Републике Србије, на Свечаној Академији поводом Дана ослобођења Града Врања, говорио је министар рударства и енергетике, и председник Градског одбора СПС-а Београд, Александар Антић: "Честитам вам 70 година слободе коју су извојевали, као и много пута у нашој историји, најчаснији представници нашег народа.

"Дугујемо велико поштовање и захвалност југу Србије, Врању и нашем народу са ових простора јер снага отпора и величина жртве коју су подарили свима нама у борби за слободу и правду, и у борби за боље сутра наше деце даје нам као држави морално право и обавезу да градимо социјално праведну, економски развијену, европску Србију која ће постати друштво за живот достојан човека. Народи који забораве своју историју, немају будућност", истакао је министар Антић.


#   Врање   СПС   Александар Антић   Бранко Ружић
@socijalisti @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима