Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ružić i Antić položili vence na "Spomenik revolucije"

rssBookmark and Share

Vranje 08.09.2014. JužnaSrbija.Info

Povodom obeležavanja 70-godišnjice oslobođenja od fašističke okupacije Grada Vranja, predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije Branko Ružić, nakon polaganja venca na "Spomenik revolucije" istakao je da je obaveza svih slobodnoumnih ljudi da čuvaju sećanje i baštine vrednosti NOB-a.

Ružić i Antić položili vence na "Spomenik revolucije"

"Boriti se i izboriti se za slobodu je najčasniji čin koji pokolenjima ostavlja mogućnost afirmacije pravde, solidarnosti, jednakosti i sveopšteg napretka. Ta borba je i danas aktuelna jer je vrednosni sistem velike porodice evropskih naroda, kojoj kao država težimo, nastao upravo na antifašizmu i borbi za slobodu", zaključio je Ružić.

U ime Vlade Republike Srbije, na Svečanoj Akademiji povodom Dana oslobođenja Grada Vranja, govorio je ministar rudarstva i energetike, i predsednik Gradskog odbora SPS-a Beograd, Aleksandar Antić: "Čestitam vam 70 godina slobode koju su izvojevali, kao i mnogo puta u našoj istoriji, najčasniji predstavnici našeg naroda.

"Dugujemo veliko poštovanje i zahvalnost jugu Srbije, Vranju i našem narodu sa ovih prostora jer snaga otpora i veličina žrtve koju su podarili svima nama u borbi za slobodu i pravdu, i u borbi za bolje sutra naše dece daje nam kao državi moralno pravo i obavezu da gradimo socijalno pravednu, ekonomski razvijenu, evropsku Srbiju koja će postati društvo za život dostojan čoveka. Narodi koji zaborave svoju istoriju, nemaju budućnost", istakao je ministar Antić.


#   Vranje   SPS   Aleksandar Antić   Branko Ružić
@socijalisti @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima