Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Спасиоци Српско-руског центра спасили болесну жену из завејаног села код Бабушнице

rssBookmark and Share

Бабушница 01.12.2017. Јужна Србија Инфо

29. новембра у 15.00, СРХЦ је добио позив у вези критичне ситуације у региону Пирота, у селу Радосин, 20 км од Бабушнице, да је Стојанки Раденовић из тог места, потребна хитна медицинска помоћ.

Фото: РСХЦ
Фото: РСХЦ

Проблем је настао због јаких снежних падавина претходног дана и дубина снега је достигла пола метра, због чега возила службе хитне помоћи нису могли да прођу.

Пола сата након пријема поруке од особља Горске службе спасавања Србије, оперативна група СРХЦ-а на возилу Лада Нива са свом потребном опремом (лекови, носила, лопате и друго) је већ била на путу. У групи су били спасиоц Центра Константин Гаврилов и возач Саша Стефановић. На путу су се срели са припадницима ГСС и заједно се током два сата пробијали кроз снежне наносе, док су последња 2 километра морали да иду пешице. Повређена жена била је евакуисана на носилима и касније превезена возилом Лада Нива до болнице.

У 21.20 жена је допремљена у болницу у Бабушницу, где јој је пружена одговарајућа медицинска помоћ. Стојанкина ћерка и особље болнице изразили су искрену захвалност спасиоцима.

Ово је још једна заједничка операција спасиоца из СРХЦ-а и ГСС-а. СРХЦ пружао је помоћ и подршку током међународних такмичења на Копаонику и многим другим активностима.


#   Бабушница   снег   спасиоци   РСХЦ Руски хуманитарни центар   Саша Стефановић   Стојанка Раденковић   Радосин село
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима