Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Spasioci Srpsko-ruskog centra spasili bolesnu ženu iz zavejanog sela kod Babušnice

rssBookmark and Share

Babušnica 01.12.2017. Južna Srbija Info

29. novembra u 15.00, SRHC je dobio poziv u vezi kritične situacije u regionu Pirota, u selu Radosin, 20 km od Babušnice, da je Stojanki Radenović iz tog mesta, potrebna hitna medicinska pomoć.

Foto: RSHC
Foto: RSHC

Problem je nastao zbog jakih snežnih padavina prethodnog dana i dubina snega je dostigla pola metra, zbog čega vozila službe hitne pomoći nisu mogli da prođu.

Pola sata nakon prijema poruke od osoblja Gorske službe spasavanja Srbije, operativna grupa SRHC-a na vozilu Lada Niva sa svom potrebnom opremom (lekovi, nosila, lopate i drugo) je već bila na putu. U grupi su bili spasioc Centra Konstantin Gavrilov i vozač Saša Stefanović. Na putu su se sreli sa pripadnicima GSS i zajedno se tokom dva sata probijali kroz snežne nanose, dok su poslednja 2 kilometra morali da idu pešice. Povređena žena bila je evakuisana na nosilima i kasnije prevezena vozilom Lada Niva do bolnice.

U 21.20 žena je dopremljena u bolnicu u Babušnicu, gde joj je pružena odgovarajuća medicinska pomoć. Stojankina ćerka i osoblje bolnice izrazili su iskrenu zahvalnost spasiocima.

Ovo je još jedna zajednička operacija spasioca iz SRHC-a i GSS-a. SRHC pružao je pomoć i podršku tokom međunarodnih takmičenja na Kopaoniku i mnogim drugim aktivnostima.


#   Babušnica   sneg   spasioci   RSHC Ruski humanitarni centar   Saša Stefanović   Stojanka Radenković   Radosin selo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima