Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Штрајк глађу испред завода за здравствено осигурање

rssBookmark and Share

12.08.2013. Стефан Радовић

Испред зграде Републичког завода за здравствено осигурање у филијали у куршумлији јутрос је штрајк глађу отпочео Стефан Радовић (21) који се јавно декларисао као хомосексуалац јер је првостепена лекарска комисја у том граду данас одбила да му одбри лечење у Нишу.

Штрајк глађу испред завода за здравствено осигурање

Радовић, се како каже на штрајк глађу одлучио јер је првостепена лекарска комисија у којој је др Милунка Илић Веселиновић која је недавно одбила да му изда рецепте само зато јер се јавно декларисао као хомосекусалац одбила да му одбри лечење у Нишу.

Наводећи да ће у штрајку глађу истрајати док год му неко од надлежних не помогне, Стефан истиче да се посебно обраћа министарки здравља Славици Ђукић - Дејановић.

Он је рекао како га је неко контактирао из Кабинета директорке дома здравља у Куршумлији др Ураније Петровић која како нам је речено улаже све напоре и све што је у њеној моћи да омогући адекватну  медицинску негу Радовићу након скандала докторке Милунке илић Веселиновић из те здравствене установе која је одбила да му изда рецепте само зато јер се јавно декларисао као хомосексуалац вређајући га притом на тој основи.

Иначе, поводом тог случаја данас је у Куршумлијском дому здравља на терен била здравствена иснпекција из Београда.


#   штрајк   Милунка Илић Веселиновић   лекарска комисија   штрајк глађу
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима