Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Празна општинска каса због паса луталица

rssBookmark and Share

18.04.2011. Душан Коцић

У Бојнику због паса луталица блокирана општинска каса

Само последњих дана одлуком Основног суда у Лесковцу са рачуна општине Бојник скинуто 700.000 динара како би се наплатиле одштета и судски трошкови због уједа паса луталица

Бојник: све мање пара у општинској каси
Бојник: све мање пара у општинској каси

БОЈНИК – У Бојнику, једној од најсиромашнијих општина на југу Србије, последњих дана започео је прави рат са ,,псећом мафијом’’, јер је запретила опасност да дође до тоталне блокаде рачуна локалне самоуправе.

Само последњих дана одлуком Основног суда у Лесковцу са рачуна општине Бојник скинуто је 700.000 динара како би се наплатиле одштета и судски трошкови због уједа паса луталица.

У току прошле године само у центру вароши, где живи неколико хиљада становника, евидентирано је више од 20 уједа паса-луталица.

Председник општине Небојша Ненадовић сматра да у судским поступцима има бројних нелогичности. Он је најавио да ће општина тужити лица која су тражила одштету због уједа паса луталица ако имају неизмирене обавезе према локалној самоуправи.

У бојничкој локалној самоуправи су уверени да је у питању нечувена злоупотреба, јер ,,суд олако пресуђујује’’. По његовом мишљењу, било је тек неколико ,,стварних уједа’’ паса луталица, а све остало се доказује на суду – лажним лекарским уверењима и изјавама сведока ,,сумњивог карактера’’.

Пси луталице су велики проблем и другде. Само, на пример, у Лесковцу је прошле године исплаћено око 50 милиона динара одштете због уједа паса, али у локалној самоуправи очекују нове судске пресуде, јер сви спорови нису још решени.

Од пре неколико дана псе луталице хватају радници ЗОО службе из Чуприје и за сваког ухваћеног пса наплаћују 2.800 динара, али у СО Бојник су уверени да ће их то много мање коштати него судска спорења.


#   Небојша Ненадовић   председник општине   пси луталице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима