Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prazna opštinska kasa zbog pasa lutalica

rssBookmark and Share

18.04.2011. Dušan Kocić

U Bojniku zbog pasa lutalica blokirana opštinska kasa

Samo poslednjih dana odlukom Osnovnog suda u Leskovcu sa računa opštine Bojnik skinuto 700.000 dinara kako bi se naplatile odšteta i sudski troškovi zbog ujeda pasa lutalica

Bojnik: sve manje para u opštinskoj kasi
Bojnik: sve manje para u opštinskoj kasi

BOJNIK – U Bojniku, jednoj od najsiromašnijih opština na jugu Srbije, poslednjih dana započeo je pravi rat sa ,,psećom mafijom’’, jer je zapretila opasnost da dođe do totalne blokade računa lokalne samouprave.

Samo poslednjih dana odlukom Osnovnog suda u Leskovcu sa računa opštine Bojnik skinuto je 700.000 dinara kako bi se naplatile odšteta i sudski troškovi zbog ujeda pasa lutalica.

U toku prošle godine samo u centru varoši, gde živi nekoliko hiljada stanovnika, evidentirano je više od 20 ujeda pasa-lutalica.

Predsednik opštine Nebojša Nenadović smatra da u sudskim postupcima ima brojnih nelogičnosti. On je najavio da će opština tužiti lica koja su tražila odštetu zbog ujeda pasa lutalica ako imaju neizmirene obaveze prema lokalnoj samoupravi.

U bojničkoj lokalnoj samoupravi su uvereni da je u pitanju nečuvena zloupotreba, jer ,,sud olako presuđujuje’’. Po njegovom mišljenju, bilo je tek nekoliko ,,stvarnih ujeda’’ pasa lutalica, a sve ostalo se dokazuje na sudu – lažnim lekarskim uverenjima i izjavama svedoka ,,sumnjivog karaktera’’.

Psi lutalice su veliki problem i drugde. Samo, na primer, u Leskovcu je prošle godine isplaćeno oko 50 miliona dinara odštete zbog ujeda pasa, ali u lokalnoj samoupravi očekuju nove sudske presude, jer svi sporovi nisu još rešeni.

Od pre nekoliko dana pse lutalice hvataju radnici ZOO službe iz Čuprije i za svakog uhvaćenog psa naplaćuju 2.800 dinara, ali u SO Bojnik su uvereni da će ih to mnogo manje koštati nego sudska sporenja.


#   Nebojša Nenadović   predsednik opštine   psi lutalice
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima