Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У четвртак покретање производње у Симпо ШИК

rssBookmark and Share

Куршумлија 04.12.2013. С. Радовић

Представници шумско индустријског комбината (ШИК) Копаоника, руководство Симпо Шик-а и општине Куршумлија постигли су у Министарству привреде начелан споразум о редефинисању уговорних обавеза између Симпо ШИк-а и ШИК Копаоника, који би требало да реши проблем 102 неупошљена радника и поновно покретање производње у Симпо-ШИК-у у Куршумлији, изјавио је данас извршни директор Шик Копаоника У Куршумлији Звонко Николић.

У четвртак покретање производње у Симпо ШИК

То ће, како каже Николић, омогућити наставак производње у Симпо ШИК-у, као и решавање егзистенцијалних проблема 102 радника ШИК Копаоник.

Ррадници шумско индустријског комбината Копаоник  већ три недеље држе у потпуној блокади улазну капију у круг предузећа Симпо-ШИК, због чега су сви погони тог предузећа обуставили производњу. Они траже исплату пет заосталих плата, повезивање радног стажа и оверу здравствених књижица како би могли да се лече.

Председник општине Куршумлија Радољуб Видић каже да је приоритет локалне самоуправе поновно покретање производње у фабричким погонима.

- Надамо се да је договором о редефинисању односа између Симпа и Копаоника, избегнут најгори сценарио, како за раднике, тако и за општину, а то је потпуно затварање фабрике чиме би око 700 радника остало на улицу, каже Видић.

Видић истиче да би то за општину Куршумлија значило ''велику трагедију'' јер се у овом тренутку на казану народне кухиње у том граду храни хиљаду социјално најугроженијих особа, док су потребе далеко веће.

Како је данас саопштено из Симпо ШИК-а у Куршумлији у четвртак се очекује покретање машина и производње, које је, у потпуности обустављена због штрајка и блокаде фабрике.


#   Куршумлија   Шик   Радољуб Видић   председник општине   Симпо Шик
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима