Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу измерено 50 степени

rssBookmark and Share

07.08.2012. Izvor : RTS

Градски термометри у Нишу на отвореном, у 14 сати су показивали 50 степени, док је у Матеоролошкој станици у Тврђави у 14 сати измерено 38 степени.

У Нишу измерено 50 степени

Штаб за ванредне ситуације у Нишу наложио Јавном комуналном предузећу „Наис“ да постави цистерну на аутобуском стајалишту код Клиничког центра „Ниш“, свакодневно од 10 до 16 часова. По потреби биће ангажована још једна цистерна.

Предузећу “Медијана“ наложено је да два пута дневно полива улице, паркиралишта, паркове и зелене површине.

Послодавцима је препоручена прерасподела радног времена, а комуналним предузећима која имају раднике на отвореном обустава рада од 11 до 16 часова.

У Хитној помоћи у Нишу кажу да је повећан број позива са јавних места, због колапса и исцрпљености. Учестали су позиви младих људи са алергијама. Све амбуланте у граду и приградским насељима бележе већи број интервенција.

Високе температуре забележене су и у другим градовима. Лозница је уз Куршумлију била најтоплији град у Србији, с 40 степени Целзијуса измерених у 15 часова, објавио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Пироту је термометар једне градске апотеке у центру града у 14 часова показивао 40 степени Целзијуса. Тргом у центру града пролазио је тек по који Пироћанац, а деца су се расхлађивала у фонтани.

Лекари београдске Службе хитне помоћи данас немају више посла ни повећан број интервенција, упркос високој температури која се креће око 40. подеока Целзијусове скале, рекла је портпаролка Хитне помоћи Нада Мацура.

Коментара: 0


#   хидрометеоролошки завод
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима