Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Учитељица манипулисала парама, родитељи је бране

rssBookmark and Share

19.11.2012. Autor: Agencija TANJUG

Родитељи ученика првог разреда ОШ „Васа Пелагић“ у Лесковцу данас нису послали децу у школу већ су сами дошли до школе, противећи се тако одлуци да учитељица њихове деце Добрунка Јовановић добије отказ.

Учитељица манипулисала парама, родитељи је бране

Родитељи ученика одељења И/3 захтевали су да упознају нову учитељицу, која је уместо досадашње одређена да предаје њиховој деци.

Претходној учитељици Добрунки Јовановић Школски одбор је дао отказ, јер је против ње покренут кривични поступак због сумње да није у законском року уплатила новац од ђачких екскурзија и продаје уџбеника.

„Хтели смо само да одемо до директора и од њега сазнамо ко ће убудуће учити нашу децу, али нас је на улазу дочекала полиција, која нам је рекла да не можемо да уђемо у школу. Не бранимо ми деци да иду у школу, али их нисмо довели, јер не знамо какав је наставник који треба да им предаје. Ми и даље сматрамо да је досадашња учитељица Добрунка Јовановић, добар педагог и мислимо да она треба да учи децу све док се не докаже да је крива“, рекао је Танјугу председник Савета родитеља 1/3 одељења Миодраг Станковић.

Испред школе, више од једног сата, било је окупљено 17 од 26 родитеља тог одељења.

Учитељица Добрунка Јовановић, против које је полиција поднела кривичну пријаву због сумње да није на време уплатила новац, изјавила је да она није организовала протест родитеља и да је сав новац уплатила благајни школе.

„Не негирам да сам нешто мало каснила са уплатом, тачније три месеца, али сам све уплатила благајни. У овој школи нисам само ја та која није на време уплатила новац, већ има и других али они нису кажњени. Сматрам да нисам крива и да је ово само хајка против мене“, изјавила је она.

Директор ОШ “ Васа Пелагић“ Зоран Карапанџић рекао је да ће изјаве дати тек када полиција, истражни органи и суд заврше поступак.

Полиција је против учитељице Добрунке Јовановић 2. Октобра поднела кривичну пријаву, због сумње да није у прописаном року школској благајни уплатила 660. 000 динара од екскурзија и продатих уџбеника.

Полицијска упрва у Лесковцу саопштила је тада да се сумња да је пријављени наставник у току школске 2011/2012. Године присвојила новац и себи прибавила противимовинску корист у износу од 280. 000 динара, на тај начин што новац који је прикупила од ученика на име извођења рекреативне наставе, једнодневне екскурзије и куповину уџбеника није уплатила благајни школе до 15. Јуна ове године када је био крајњи рок.

Такође се сумња, да се неовлашћено послужила и новцем у износу од 380. 000 динара, који је прикупила школске 2012/2011. Године у исту сврху, али до 15. Јуна 2011. Године прикупљена новчана средства није уплатила у благајну школе.

Уплату новчаног износа извршила је знатно касније у две рате, наведено је у тадашњем саопштењу Полицијске управе у Лесковцу.


#   школе   полиција   Миодраг Станковић   кривични поступак   школски одбор
@Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима