Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Утврђивање штете од поплава у Прокупљу

rssBookmark and Share

25.05.2011. Извор: Бета

Општинско веће у Прокупљу формирало је комисију за утврђивање штете од невремена које је у понедељак поподне погодило ту општину.

Како је рекао начелник Сектора за ванредне ситуације Полицијске управе Прокупље Срђан Митровић, највеће штете у граду претрпели су стамбени објекти.

Утврђивање штете од поплава у Прокупљу

ПРОКУПЉЕ -- Поплављено је 13 кућа у чије приземље и подрумске просторије је продрла вода, као и поједине школе и фабрике. На улазу у градско гробље ветар је оборио стабло које се срушило на спомен обележја. Велику штету претрпеле су и пољопривредне културе и воћни засади - рекао је Митровић.

Према првим пријавама, највише су страдали усеви у селима Водице и Ћуковац где је град и олујни ветар готово уништио сав овогодишњи род и летину.

Према речима Жарка Ратковића из Службе за пољопривреду општине у последњих 40 година није забележено да град пада цео сат, као што се догодило у понедељак.

- Иако је био величине грашка, овај град је због дужине падања нанео велику штету усевима од које ће они веома тешко моћи да се опораве - казао је Ратковић.


#   олујни ветар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима