Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Utvrđivanje štete od poplava u Prokuplju

rssBookmark and Share

25.05.2011. Izvor: Beta

Opštinsko veće u Prokuplju formiralo je komisiju za utvrđivanje štete od nevremena koje je u ponedeljak popodne pogodilo tu opštinu.

Kako je rekao načelnik Sektora za vanredne situacije Policijske uprave Prokuplje Srđan Mitrović, najveće štete u gradu pretrpeli su stambeni objekti.

Utvrđivanje štete od poplava u Prokuplju

PROKUPLjE -- Poplavljeno je 13 kuća u čije prizemlje i podrumske prostorije je prodrla voda, kao i pojedine škole i fabrike. Na ulazu u gradsko groblje vetar je oborio stablo koje se srušilo na spomen obeležja. Veliku štetu pretrpele su i poljoprivredne kulture i voćni zasadi - rekao je Mitrović.

Prema prvim prijavama, najviše su stradali usevi u selima Vodice i Ćukovac gde je grad i olujni vetar gotovo uništio sav ovogodišnji rod i letinu.

Prema rečima Žarka Ratkovića iz Službe za poljoprivredu opštine u poslednjih 40 godina nije zabeleženo da grad pada ceo sat, kao što se dogodilo u ponedeljak.

- Iako je bio veličine graška, ovaj grad je zbog dužine padanja naneo veliku štetu usevima od koje će oni veoma teško moći da se oporave - kazao je Ratković.


#   olujni vetar
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima