Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врање добија излаз на Егејско море

rssBookmark and Share

Врање 02.10.2013. Autor: Beta

Градоначелник Врања Зоран Антић изјавио је данас да је оптимистичан по питању успеха преговора са грчким градом и луком Кавалом око размене територија.

Врање добија излаз на Егејско море

Тиме би 3,5 хектара земљишта на обали Егејског мора прешло у трајно власништво Врањанаца, док би партнери из Грчке добили исто толико земљишта у Слободној зони у Врању. Антић је изјавио да је договор врло близу и да очекује да његова реализација почне већ у току наредне године.

"Имамо озбиљан архитектонски пројекат за изградњу спортско-привредно-туристичко-ђачког центра у Кавали који би био у власништву Града Врања, привреде и јавног сектора (из Врања) и који би радио 365 дана у години", казао је Антић. Према његовим речима идеја о "размени територија" између два града јавила се прошле године приликом посете делегације Града Врања Кавали, чији је домаћин био градоначелник Константинос Симитис.

Град Врање и Кавала су градови побратими а подручје Кавале је, уз Халкидики, традиционално једна од најомиљенијих дестинација Врањанаца у летњој сезони.


#   Врање   Град Врање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима