Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врање: дуг за струју 2,5 милијарди динара

rssBookmark and Share

Бујановац 29.11.2010.

У Врањској Електродистрибуцији кажу и да им физичка и правна лица, из шест општина југа Србије, за утрошену електричцну енергију дугују преко 2,5 милијарди динара.

Врање: дуг за струју 2,5 милијарди динара

ПР Електродистрибуције Мирољуб Рашић каже да је ситуација алармантна, јер дуг код око 60.000 домаћинстава премашује две милијарде, а код 6.000 правних лица, где су и буџетски корисници, преко 500 милиона динара.

“Наши последњи подаци кажу да 134 правна лица из Врања, где су и корисници локалног и републичког буџета, дугују 222 милиона динара, што значи да просечан дуг по једном кориснику износи чак 1,6 милиона динара“.

Рашић додаје да су се на ово групу угледала мала предузећа и занатске радње који скупа дугују 227 милиона динара.

Он каже да су и даље највећи дужници власници око 20.000 бројила из општина Бујановац и Прешево на које отпада скоро половина овог дуга.

“Податак да нашем предузећу просечан корисник из категорије домаћинстава дугује близу 34.000 динара, најбоље говори у каквој смо ми ситуацији и да огромна дуговања за струју озбиљно угрожавају иоле нормално пословање и врањске Електродистрибуције, и Електропривреде Србије, казе Рашић.


#   Бујановац   струја   Владичин Хан   Сурдулица   Електродистрибуција   правна лица
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима