Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranje: dug za struju 2,5 milijardi dinara

rssBookmark and Share

Bujanovac 29.11.2010.

U Vranjskoj Elektrodistribuciji kažu i da im fizička i pravna lica, iz šest opština juga Srbije, za utrošenu električcnu energiju duguju preko 2,5 milijardi dinara.

Vranje: dug za struju 2,5 milijardi dinara

PR Elektrodistribucije Miroljub Rašić kaže da je situacija alarmantna, jer dug kod oko 60.000 domaćinstava premašuje dve milijarde, a kod 6.000 pravnih lica, gde su i budžetski korisnici, preko 500 miliona dinara.

“Naši poslednji podaci kažu da 134 pravna lica iz Vranja, gde su i korisnici lokalnog i republičkog budžeta, duguju 222 miliona dinara, što znači da prosečan dug po jednom korisniku iznosi čak 1,6 miliona dinara“.

Rašić dodaje da su se na ovo grupu ugledala mala preduzeća i zanatske radnje koji skupa duguju 227 miliona dinara.

On kaže da su i dalje najveći dužnici vlasnici oko 20.000 brojila iz opština Bujanovac i Preševo na koje otpada skoro polovina ovog duga.

“Podatak da našem preduzeću prosečan korisnik iz kategorije domaćinstava duguje blizu 34.000 dinara, najbolje govori u kakvoj smo mi situaciji i da ogromna dugovanja za struju ozbiljno ugrožavaju iole normalno poslovanje i vranjske Elektrodistribucije, i Elektroprivrede Srbije, kaze Rašić.


#   Bujanovac   struja   Vladičin Han   Surdulica   Elektrodistribucija   pravna lica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima