Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врањска полиција на задатку: пет милиона недељно од казни!

rssBookmark and Share

Врање 12.08.2014. ОК Радио

Од почетка туристичке сезоне саобраћајна полиција из Врања интензивирала је контролу саобраћаја на деоници од Владичиног Хана до границе са Македонијом.

Врањска полиција на задатку: пет милиона недељно од казни!

Од 15. јуна до сада полиција свакодневно евидентира више од 20 прекршаја који се односе на прекорачење брзине, што значи да се из овог краја у буџет Србије на име казни недељно слива око пет милиона динара.

Вршилац дужности начелника саобраћајне полиције у Врању Томислав Спасић каже да дневно полиција пише и до пет казни за насилничку вожњу, што је један од најтежих прекршаја у саобраћају.

– Интензивирали смо контролу поштовања саобраћајних прописа од почетка туристичке сезоне, а посебан акценат је на магистрални пут М1 од Владичиног Хана до Прешева.

Код Врања је стационирана и радарска контрола која свакодневно евидентира и више од 20 прекорачења брзине.

У 70 одсто случајева ради се о страним држављанима. Такође, свакодневно имамо и до пет случајева насилничке вожње.

Углавном је реч о претицању колоне три и више возила преко пуне линије.

Подсетићу да је казна за тај највећи прекршај 120.000 динара, 14 казнених поена и 10 месеци забрана управљања моторним возилом – каже Спасић.

Он додаје да су казне за прекорачење брзине од шест до сто хиљада динара.

– Прекорачења код Врања су махом до 30 километара и казне за то су од шест до 20.000 динара, али има и драстичнијих прекорачења.

Када су страни држављани у питању, идемо скраћеним поступком. Дакле, водимо га код судије за прекршаје који му одмах изриче казну, а коју је дужан одмах да плати, како би могао да настави пут.

За њих казнени поени не важе, али им ударамо забрану управљања возилом – каже Спасић.

Он додаје да радарска контрола код Врања ради углавном у јутарњим сатима због гужве на магистралном путу, али да веома често полиција контролише брзину кретања возила и у поподневним и вечерњим сатима.

Како каже, саобраћајна полиција из Врања је међу првима у Србији по оствареним резултатима контроле саобраћаја.

Појачан рад саобраћајаца на магистралном путу трајаће до 15. септембра, а како кажу у полицији, раде се и синхронизоване акције контроле возача по питању нивоа алкохола у крви, везивања појаса и упаљених светала.

 


#   Врање   полиција   саобраћај   саобраћајна полиција   Томислав Спасић   страни држављани
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима