Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вулин: Нема дечјег додатка за децу која беже са часова

rssBookmark and Share

16.07.2015. Н1 Инфо,Танјуг

Дете које не иде редовно у школу и изостаје са наставе без оправдања изгубиће право на дечији додатак, једна је од новина предвиђених Законом о финансијској подршци породици, који ће се у скупштинској процедури наћи до краја године.

Вулин: Нема дечјег додатка за децу која беже са часова

Министар рада Александар Вулин каже да је то "једна врста награде родитељу за то што гаји добро дете". Тако ће, како преносе Вечерње Новости, главни критеријум, поред имовинског, бити редовност школовања, јер дечији додатак није социјална категорија, него мера популационе политике.

„До сада су родитељи подносили само папир о упису у школу, а убудуће ће морати са времена на време да поднесу и доказ да је дете редовно ишло у школу. Не може родитељ да тражи од државе дечији додатак, а да не школује дете, па ће сутра опет бити на нашем терету као социјални случај. У данашње време, када морате да будете образовани, да знате макар један страни језик и рад на рачунару, такво родитељство нећемо подржавати и финансирати“, наводи Вулин.

Додаје да нема оправдања да дете не иде на часове, а основна школа је обавезна.

Министар наводи и да ће породиљске накнаде највероватније директно ићи породиљи, а не прво послодавцу па корисници .

„Ја успоравам рад на овим изменама јер хоћу да извршим притисак да ове институције профункционишу, да се све дешава на једном месту, у породилишту, да се већ ту траже и остварују права и да породиља не мора нигде да иде“, каже Александар Вулин.


#   школе   Александар Вулин   родитељи   Дечији додатак   Вечерње новости   часови   неоправдано   страни језик
@VulinAleksandar @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима