Јужна Србија Инфо

Јужна Србија Инфо | Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава

Због пандемије скромно обележавање градске славе у НишуДанас је Свети цар Константин и царица ЈеленаГимназија „Светозар Марковић“ од националног значаја - ускоро по програму међународне матуреТрагедија у Сурдулици: Прегазио колима човека, избо ножем његову жену, па себи пререзао вратБазени "Чаир" отворени од данасПочаст војводи Синђелићу и храбрим јунацима "Боја на Чегру"Нова, "паметна стајалишта" за градске аутобусе у Нишу


Данас, 3. јуна по новом, а 21. маја по старом календару, наша Српска православна црква, слави Свете Цара Константина и Царицу Јелену.
Како су потврдили у ПУ Лесковац, полиција је ухапсила је М. Ј. (20) из Лебана због сумње да је прошле ноћи у близини хотела у Лебану, више пута ножем убо 24-годишњег младића и нанео му тешке телесне повреде...
Нишка Гимназија “Светозар Марковић” једна је од три гимназије у нашој земљи, која ће од нове школске године радити по програму Међународне матуре (ИБО), рекао је министар просвете Младен Шарчевић, током данашње посете тој образовној установи и Нишу. Обиласку је присуствовала и начелница Нишавског округа Драгана Сотировски.
Листа "Ниш мој град", коју чине лидерски тројац Драгослав Ћирковић, Бранислав Јовановић, и Миодраг Станковић, предала је потписе за одборнике Скупштине града, на предстојећим локалним изборима 21. јуна.
Мађарски авио превозник "Виз ер", обновио је данашњим летом, авио линију Беч - Ниш - Беч.
Овде можете погледати цене пољопривредних производа на пијацама ЈП "Тржница" у Нишу за 31. мај 2020. године. Ценовник се односи искључиво на пијачне тезге, не на продавнице и млекаре у оквиру нишких пијаца.
Топао викенд у најави, препорука надлежних специјалиста за заразне болести уз строга правила омогућиће Грцима да већ у суботу бораве на некој од преко 500 плажа које су се организовале у складу са правилима.
Раднички ће у петак 22. маја од 10 часова одиграти пријатељску утакмицу против Радника из Сурдулице.
Савет „Драинчевих књижевних сусрета“ објавио је конкурс за доделу „Драинчеве награде за поезију“. За награду могу да конкуришу збирке песама, прво издање објављено 2019. године на српском говорном подручју.
У Републици Србији је до 15.00 часова 2020. године регистровано укупно 11.454 потврђених случајева COVID-a 19.
Нишки џез фестивал "Нишвил" одржаће се од 7. до 16. августа, док ће главни фестивалски програм програм бити од 13. до 16. августа.
Због пандемије вируса корона и прописаних мера заштите, Ниш данас скромније него ранијих година, обележава градску славу, Свети цар Константин и царица Јелена.
Начелница Нишавског округа и чланица ГО СНС Драгана Сотировски гостовала је у емисији "Одгвоворни" на РТВ Белами
Деценијама се говори о коначном уређењу и статусу Старог гробља, које би (више пута најављивано) могло да постане Меморијални комплекс. Садашњи изглед, чини се најгори до сада, не говори у прилог томе.Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима