Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Италијанска фабрика намештаја прва у "Слободној зони Врање"

rssBookmark and Share

Врање 24.05.2017. Јужна Србија Инфо

Директор ПД „Слободна зона Врање“ Горан Живковић и генерални директор ПД „Топ Софа“ Роберто Сивиеро, у присуству сарадника, потписали су уговор о међусобним односима у оквиру пословања корисника на подручју Слободне зоне.

Топ софа - Дитре Италиа
Топ софа - Дитре Италиа

Изражавајући задовољство због пословне сарадње, градоначелник др Слободан Миленковић је рекао да је ово нови почетак за Слободну зону и уједно позитиван сигнал другим инвеститорима да дођу у Врање.

„Град планира даље инфраструктурно опремање Зоне, а конкретне активности очекујем већ почетком јула, када ће кренути изградња првог дела обилазнице око Бунушевца“, рекао је Миленковић. Он је, такође, истакао да ће на овом делу бити изграђена два кружна тока, а финансијска средства обезбеђена су у виду гранта ЕУ Прогреса у висини од 300.000 евра, док ће локална самоуправа обезбедити 200.000 евра. Директор Слободне зоне Горан Живковић је рекао да је Топ Софа први корисник Зоне и додао да очекује долазак нових инвеститора, јер су им на располагању бројне бенефиције. Роберто Сивиеро је подсетио присутне да је, корак по корак, од 2010. године, Топ Софа ушла у стимулативан пословни амбијент Слободне зоне, уз велику подршку града и локалне заједнице. Како се чуло приликом потписивања Уговора, сви корисници Слободне зоне имају олакшице на царину од 6%, на транспорт и енергенте од 20% и на цену утрошка воде од 50%.

Коментара: 0


#   Врање   намештај   локална самоуправа   Слободан Миленковић   Горан Живковић   Слободна зона Бунушевац Врање   Топ софа намештај
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима