Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Апел Црвеног крста Житорађа: Помозимо становништву Македоније

rssBookmark and Share

Житорађа 10.08.2016 Драгана Митровић, Топличке вести

Црвени крст Житорађа позива све заинтересоване грађане који су у могућности да помогну Црвеном крсту Македоније и становништву ове државе да то учине новчаном донацијом.

Фото: Топличке вести
Фото: Топличке вести

Ову хуманитарну акцију покренуо је Црвени крст Србије.

- Средства се могу уплатити на наменски број текућег рачуна Црвеног крста Србије: 205-205818-39, са позивом на број 6014-355 0000, и са назнаком „Помоћ становништу Македоније“. Сва прикупљена средства Црвени крст Србије упутиће Црвеном крсту Македоније, о чему ће обавестити јавност и све донаторе, рекао је Живота Миленковић, секретар Црвеног крста Житорађа.

Он каже да је Македонији у овом тренутку помоћ преко потребна.

- Средства ће бити опредељена за куповину хране, хране за бебе, пијаће воде, средстава за хигијену и дезинфекцију. Сматрамо да ће прикупљање новчаних донација ићи брже него да смо организовали прикупљање робе. То би дуже трајало, па док се сакупи, док се транспортује. А њима је сваки тренутак важан, људи не смеју да гладују, додао је Миленковић.

Поред учешћа у овој хуманитарној акцији, Црвени крст Житорађа има велике планове за наредни период.

- Настављамо да помажемо људима колико смо у могућности. Трудићемо се да изађемо у сусрет болеснима, сиромашнима и свима којима је било који вид помоћи потребан, а који живе на теритотрији наше општине. Помагаћемо колико можемо. Такође, настављамо са акцијом бесплатних прегледа становништва, закључио је наш саговорник.

Коментара: 0


#   Житорађа   Црвени крст орг.   хуманитарна помоћ  Македонија
@
[ Додај коментар ]