Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Брнабић: Вршњачко насиље се неће толерисати

Bookmark and Share

24.11.2017. Јужна Србија Инфо

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је, поводом формирања Министарског тима за превенцију вршњачког насиља и данашњег првог састанка тог тима, да се мора пронаћи начин да се покаже младима да се вршњачко насиље неће толерисати.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Брнабић је истакла да се, када је овај проблем у питању, ради на плану активности, али да ће се прво пробати да се направи рекапитулација онога што је урађено са Законом о спречавању насиља у породици.

Поменуто законско решење је за кратко време дало добре резултате, објаснила је она, уз оцену да су ти резултати плод увезаности неколико ресора, организација и локалних самоуправа.

Премијерка је додала да је превенција вршњачког насиља важна, али да је значајно имати и план и показати да се такво понашање не исплати и да ће бити санкционисано, а не заборављено.

Брнабић је указала на то да је вршњачко насиље све присутније, и да је, имајући у виду чињеницу да се не може посматрати ван контекста у којем се јавља, породице и друштва, потребан систематски приступ овом значајном проблему.

Коментара: 0


#   Влада Републике Србије   Ана Брнабић   вршњачко насиље
@Vlada_SR @anabrnabic @


 


[ Додај коментар ]