Јужна Србија Инфо

Час преко скајпа

rssBookmark and Share

14.12.2012. Autor: B.Anđelić

На иницијативу руске средње школе 644 из Санкт Петерсбурга данас је посредством скајпа одржан заједнички час руских ђака и ученика пиротске Гимназије.

Час преко скајпа
На заједничком часу учествовало је двадесетак ученика трећег разреда Гимназије којима је руски други страни језик и толико ученика трећег и седмог разреда школе из Русије. Они су на руском и енглеском језику извели по једну руску и српску бајку.

Ученицима су се пре часа, преко интернета, обратили директори обе школе - Тамара Петухова и Братислав Крстић.

"За све нас је ово ново искуство и веома се радујемо због тога и због наставка сарадње две школе. Верујем да ће ваши ђаци још боље научити руски језик", рекла је преко скајпа Петухова.

Крстић је казао да му је веома драго што се наставља пројекат школе "Душа словенска".

"Он је данас добио једну нову димензију и једно сасвим ново искуство за ученике и професоре обе школе. Први пут држимо један заједнички час, али се надам да ће то заживети и постати пракса. Пробаћемо да овакав један час одржимо и са школом "Машион" из Клермон Ферана у Француској с којом сарађујемо 10 година", рекао је Крстић.

Ученици који су учествовали у пројекту су казали да се веома срећни.

"Са овом школом сарађујемо већ неколико година и веома се радујемо што смо данас заједно преко скајпа. Драгоцено је да чујемо како они говоре свој језик и како ми изговарамо руски језик. Сарадња је јако корисна", рекао је гимназијалац Алекса Денчић.

Коментара: 0


#   школе   Руски језик   Братислав Крстић   страни језик
@


 


[ Додај коментар ]