Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Чудан однос" организатора Нишвила према новинарима!

rssBookmark and Share

Ниш 11.08.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Да није лако организовати један овако значајан и велики Фестивал, као што је Нишвил, свесни су сви, а посебно новинари. Међутим, пропусти у организацији могу да умање вредност самог догађаја. Званични сајт Нишвила непрегледан и збуњујући, сагласни су сви...

Ред за наруквице...... Фото: Њ.П. Јужна Србија
Ред за наруквице...... Фото: Њ.П. Јужна Србија

Организатори Нишвила као услов за новинарску акредитацију тражили су личне податке из редакција, новинара, камермана... што подразумева добијање такође личне акредитације.

Али при подизању таквог документа, представници медија су добили општу прес легитимацију без навођења имена новинара и редакције, коју могу да окаче око врата. 

Међутим причи није крај, те исте прес легитимације нису биле довољне, па су у односу на њих новинари добили жуте наруквице које "не смеју" да скидају све време трајања фестивала и не могу да их уступе колеги из редакције ако су спречени да прате Фестивал у неком тренутку.

Фото: Њ.П. Јужна Србија

Остаје нејасно чему онда лични подаци, којих нема на прес легитимацијама и наруквицама за улаз, а ако је већ тако, зашто онда "спорне" наруквице не могу да се пренесу на колегу из редакције?

Такође у ПРЕС центару Нишвила свега има, осим особа волонтера који су задужени за новинарске екипе.

Тако је било јуче на отварању, како ће бити данас и сутра, остаје да сачекамо.

 

Коментара: 4


#   Ниш   новинари  ораганизација
@▲ ▼ [+][-]


 • (+5) (-1)

  Milos, 11.08.2017.:
  Pa Nišvillov sajt je bolje organizovan nego vaš sajt sa svim relevatnim informacijama, jedino ako ne znate da ga koristite ... Satnice, karte, stream sve što treba je tu samo ako ne znaš da se snađeš onda ne koristi... Vi bi verovatno da uvodite ljude za džabe pada menjate narukvice, normalno je da festival ovog ranga zahteva da zna ko dolazi da izveštava. kakav hejterski čalank neverovatno novinar nije uveo bližu i širu rodbinu pa pljuje ako ako.

 • (+3) (-3)

  Здравко Стојнић - уредник, 11.08.2017.:
  Очигледано нисте разумели о чему се ради..
  Чланак није хејтерски, далеко од тога. Нико од редакције није повео нити једног члна своје породице и сл. Суштина је . . шта ако је један акредитован новинар спречен да дође, да ли други може да га замени?. . А што се тиче сајата то су кометари чиаталаца и 80 одсто новинара . . напоран и непрегледан сајт . . .

 • (+1) (-2)

  Milos, 11.08.2017.:
  Pa zašto se prijavio novinar koji ne može da dođe na festival? Ja mislim da je problem što godinama dele akreditacije šakom i kapom pa je dolazilo do zloupotrebe akreditacija. Kada se uđe na sajt u meniju ima svih potrebih informacija, 1 klik je potreban da se dođe do bilo koje informacije, učitavanje jeste malo sporije ali sve se nalazi na sajtu... Tako da kažu većina nije relevatno objašnjenje, jer većina može svašta da kaže pa to nije relevatno...

 • (+2) (-2)

  Здравко Стојнић - уредник, 11.08.2017.:
  И даље нисте упознати са суштином. . Новинар је јуче био, и ворло уредно питао да ли сутра може да га замени колега, пошто већ акрдитације нису биле "личне". . . (то већ пише у спорном тексту) и добио одговор од неинформисане волонтерке да је то немогуће. . То је суштина ..


[ Додај коментар ]