Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хајка на напуштене псе у Нишу: Псе хватају шинтери, али и грађани!

rssBookmark and Share

Ниш 17.03.2016. zivotinje.rs

Током протекле ноћи и целог јутра у Нишу траје права хајка на напуштене псе.

Хајка на напуштене псе у Нишу: Псе хватају шинтери, али и грађани!

Након што је 12 паса јуче ујело старицу, а неколико паса јутрос налапо студенткињу, Јавно-комуналног предузећа "Медијана" из Ниша покушава да ухвати све псе на Старом гробљу у Нишу, каже директор сектора хигијене Љуборад Стевановић.

Акцију хватање паса обезбеђују и комунални полицајци и комунални инспектори, јер су претходне покушаје хватања паса осујећивали грађани из околних зграда. Локални медији у Нишу од јутрос су буквално "затрпани" позивима грађана који пријављују чопоре паса у њиховом крају и апелују да се они похватају.

Телевизија "Зона Плус" јавила је да је један број грађана дошао на Старо гробље како би помогао да пси буду ухваћени.

- Овакве акције увек прати отпор појединих грађана, међутим, решени смо да у току данашње акције похватамо све псе и пребацимо их у прихватилиште на Бубњу. Псе који имају младунце предаћемо Друштву за заштиту животиња - рекао је Стевановић.

Он је рекао да ће пси у прихватлишту бити стерилисани и чиповани. Стевановић је рекао да радници зоо-службе ЈКП "Медијана" последњих месеци примећују на улицама Ниша све већи број паса и то без чипова.

- Постоје основане сумње да ти пси потичу из приватних азила на градском подручју. У приватним азилима псе не стерилишу и њихов број се константно повећава. Сумњамо да их власници азила пуштају напоље када више не могу да воде бригу о њима - рекао је Стевановић.

Грађани обавештавају да је на неколико локација у Нишу бачен отров.

Комунална инспекција обишла је јутрос приватне азиле у Нишу, међу којима је и азил Саше Пешића.

Коментара: 0


#   Ниш   Медиана ЈКП   комунална инспекција   Старо гробље   пси луталице   локални медији   шинтери   Љуборад Стевановић
@


 


[ Додај коментар ]