Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лечи се у Нишу, а носи мајицу са мотивима "Велике Албаније"

rssBookmark and Share

Ниш 24.07.2017 КМ новине

Албанци из Прешева су јуче довели дете у Клинички центар Ниш, у мајици са симболом такозване "велике Албаније".

Клиничи центар Ниш, јуче: Албанци из Прешева довели дете у болницу у мајици са симболом такозване "велике Албаније".
Клиничи центар Ниш, јуче: Албанци из Прешева довели дете у болницу у мајици са симболом такозване "велике Албаније".

Фотографије су од синоћ почеле да круже друштвеним мрежама, а на њима се јасно види дечак коме је већ пружена медицинска помоћ, да на себи има мајицу такозване "велике Албаније".

На Косову и Метохији се сваки симбол државе Србије и Православни верски симбол сматра "националистичким инцидентом" због чега тзв "полиција Косова" приводи оне који их на себи имају, а одећу или предмете одузима. То, изгледа, никоме не представља препреку да одведе албанско дете у Ниш на лечење и то са истакнутим симболом изразито увредиве анти-српске идеје.

Тако су у Нишу на хирургији Клиничког центра пацијенти фотографисали једно дете албанске националности из Прешева, које је на операцију доведено у мајици која на себи има симболе "Велике Албаније".

Лекари Клиничког центра у Нишу, као што и доликује професионалцима, нису насели на ову провокацију оних који су у то увели и злоупотребили дете покушавајући да га искористе за дневно-политичке сукобе, а можда и да започну серију инцидената на тај начин.

Подсећања ради поменућемо да карте тзв "велике", или како све чешће кажу "етничке" Албаније, обухвата и српску територију ван Косова и Метохије која се простире до Ниша.

Коментара: 0


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Прешево   Албанци   национализам
@
[ Додај коментар ]