Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мештани седам пиротских села без аутобуса

rssBookmark and Share

Пирот 15.10.2017. РТС, Јужна Србија Инфо

Мештани седам пиротских села од 1. октобра немају редован аутобуски превоз. У градској управи кажу да је то због тога што је један од превозника без најаве престао да одржава три приградске линије и истичу да ће проблем бити решен током дана, преноси РТС,

Фото: РТС Screenshots
Фото: РТС Screenshots

Мештани Понора незадовољни су, јер већ две недеље морају да плаћају такси како би дошли до десетак километара удаљеног Пирота. Кажу да у пет околних села има више од 1.000 становника и да је аутобус саобраћао седам пута дневно.

"Заказано ми је код лекара, а ја не могу да одем. Аутобуса нема већ две недеље", каже  Слађана Стевановић, село Понор.

"Ђаци се муче, немају чиме у школу да оду, па плаћају такси", каже Стевка Ђорђевић, село Понор.

"Ево сада треба да идем за пензију, а немам чиме да одем. Такси је петсто динара у једном и петсто динара у другом правцу, а моја пензија 5.000 динара", каже  Гаврило Ранчић, село Понор.

"Проблем имамо што смо ми без аутомобила и без дозволе, а идемо на физикалну терапију, неко на хемо терапију или на дијализу", каже Јелица Голубовић, село Понор.

У градској управи кажу да је превозник без најаве раскинуо уговор и одустао од три приградске линије. Проблем је решн и током дана аутобуски приградски саобраћај ће бити нормализован.

"Дошли смо до договора да превозник настави до Нове године да превози људе. Ону су стварно удаљени од Пирота и ја им се извињавам у име градске управе. Ми смо максимално урадили све да до тога не дође. Сада смо уложили напоре и договорили се са превозником", каже  Видојко Панајотовић, заменик градоначелника Пирота.

У локалној самоуправи најављују да ће следеће године расписати нови тендер за градски и приградски саобраћај и да ће поставити боље и строже услове за превознике, како се овакве ствари не би догађале.

Коментара: 0


#   Пирот   саобраћај   Понор (Пирот)   градски превоз   Видојко Панајотовић   саобраћај
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима