Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ненад живи сам, без обе ноге и икакве помоћи

rssBookmark and Share

Прешево 06.07.2017 Врањске

Портал vranjske.co.rs пренео је причу о Ненаду Митићу, младићу од 35 година из села Славујевац, недалеко од Прешева, коме су лекари због гангрене, као последице промзлина и живота у неусловима, ампутирали обе ноге

Ненад живи сам, без обе ноге и икакве помоћи

Већа је вероватноћа да се срећа претвори у тугу, него кад из туге настане срећа. Свака ноћ доноси нови дан, а тај дан не доноси ништа. Ненадова прича од како се родио није била лака. Оца не памти, а са мајком и баком је живео до пре неколико година, када је остао и без њих. Иако је живот одредио да буде ту где јесте, такав какав јесте, и даље је поносан и пун оптимизма.

Ненад Митић (35) живи на селу Славујевац, које је неколико километара удаљено од Прешева. До куће је тешко доћи, нарочито зими. Живи у трошној кући, са кровом који прокишњава, са отвореним таваном од дрвених дасака, у две собе. Има телевизор, кревет, регал и нешто гардеробе коју је добио од дародаваца.

Каже да се не боји мишева и пацова, ни змија који су му чести посетиоци у кући, јер је немоћан да било шта уради. Није корисник социјалне помоћи, ни туђе неге. Храну добија од комсија за социјалу који се, углавном, смилују на њега и његову ситуацију. Најтеже му пада то што не може сам ни до пољског тоалета, који се налази иза куће на ливаде, а тоалет у кући уопште нема.

ГАНГРЕНА

„Здравствено стање ми је из дана у дан све горе, срчани сам болесник.

Гангрену сам добио због промрзлина, па су ми лекари ампутирали обе ноге“, наводи Ненад.

Његова нада у боље сутра се не гаси. Смеје се и поред свих проблема који су га снашли, комуникативан је и расположен за причу. Јер, како сам каже, то му је помогло да се извуче из депресије и не размишља о животним проблемима.

Верује и нада се да постоје добри и племенити људи који ће му помоћи да добије инвалидска колица са електромотором, да му се обезбеде најосновнији услови за живот, а то су храна, гардероба, сигуран кров над главом и бољи услови за колико-толико нормалан живот.

Помозимо Ненаду да добије све то, као и могућност за лечење које му је неопходно!

Телефон, адреса и рачуни:
+38162/18-74-200, контакт особа: Ненад Митић
село Славујевац махала Гарско (Прешево) 17523

Динарски рачун: рачун банке  908-20501-70, број рачуна 9031024122714-РС 35205903102412271407
Девизни рачун:  Митић Ненад  908 20501 70 – број рачуна 905-9011007137405-91

Марко Спирић, Врањске

Коментара: 1


#   Прешево   Ненад Митић  Славујевац
@▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Владан, 07.07.2017:
    Какав је ово динарски рачун? Које од ова два је његов текући рачун? Ово прво краће или ово друго огромно и са словима?


[ Додај коментар ]