Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Станари зграде "Лепа Брена" пију воду из радијатора

rssBookmark and Share

Врање 24.10.2014. Извор: ОК радио

Станари зграда насеља „Лепа Брена“ у центру Врања сумњају да нечијом грешком већ дуже време уназад пију воду из радијатора, која може бити опасна по здравље

Станари зграде "Лепа Брена" пију воду из радијатора

Како кажу у кућном савету друге зграде комплекса „Лепа Брена“ у центру Врања, од четвртка ујутру на кухињским и купатилским славинама тече искључиво врућа вода, баш када су станари добили целодневно грејање!

Они сумњају да је један од локала у приземљу зграде нелегално прикључен на даљинско грејање или водоводну мрежу, те да је приликом радова неко грешком преспојио цеви.

– Никада до сада, а овде сам 30 година, нисмо имали овакав проблем.

Са свим водоинсталатерима са којима смо разговарали кажу да је вода или из топлане, односно котлова или да је неко прикључио у свом стану такозвану „змију“ која служи да воду из радијатора доведе до бојлера, па је та „змија“ пукла и сада враћа воду у цев кроз коју протиче вода за пиће – каже станарка „Лепе Брене“.

Представници кућног савета затражили су хитну интервенцију „Новог дома“, али им је саопштено да је највероватније реч о поменутој „змији“.

– Скоро да не постоји могућност да вода из градске топлане неком грешком доспе у водоводну цев. Највероватније да је неко покушао нелегално да се прикључи на мрежу и наши радници ће да провере о чему се ту заправо ради.

До тада, у сваком случају станари не би требало да користе ту воду за пиће – каже директор „Новог дома“ Небојша Радуловић.

У „Водоводу“ истичу да се то и раније дешавало и да је проблем у нечијем бојлеру.

– Радници су ме обавестили да се то дешавало и раније у тој згради и да је проблем био у неком бојлеру на трећем или четвртом спрату, на коме су попустили сигурносни вентили, па се вода из бојлера враћала у водоводну цев. На тај начин врућа вода доспева до славина. У петак ујутру шаљемо екипе да провере сваки стан – каже Срђан Декић, заменик директора „Водовода“.

Са друге стране, у кућном савету зграде тврде да се то никада до сад није догодило и уверени су да је врела вода из радијатора.

– Ма какав бојлер, ово је вода из врућих радијатора. Да је у питању само један бојлер, он не би могао да загреје толику количину воде која иде до сваког стана и не би се то дешавало током целог дана. Ово је вода из врућих радијатора која је иначе отровна, односно није никако добра по здравље уколико се употребљава за пиће и кување. И раније су скоро сви станари осетили смрад воде на корозију. Ко зна колико је ми пијемо. Могли смо сви да добијемо тровање. Уколико се испостави то што ми претпостављамо, неко ће кривично да одговара за изазивање опште опасности против здравља људи – каже Горан П., станар зграде.

Иначе, кућни савет другог блока „Лепе Брене“ поднео је захтев Заводу за јавно здравље за испитивање узорка пијаће воде из кухињских славина.  Како је саопштено у Заводу, техничари ће у петак ујутру узети узорак воде и у року од 48 сати станари ће добити резултате анализа биохемијске исправности воде.

До тада, вода у стамбеном комплексу је забрањена за употребу.

 

Коментара: 1


#   Врање   вода   водовод   Топлана   вода за пиће   даљинско грејање   Небојша Радуловић
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Nino, 24.10.2014.:
    Kako vidim,fotka je iz Niša,ne Vranja..


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима