Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Упознајмо своје наслеђе - предавање у ОШ "Мирослав Антић"

rssBookmark and Share

Ниш 23.04.2018. Младен Јовановић

Основна школа „Мирослав Антић“ из Ниша је, заједно са ЕУ инфо кутком Града Ниша, организовала у просторијама своје школе предавање о културно историјском наслеђу Града Ниша.

Упознајмо своје наслеђе - предавање у ОШ "Мирослав Антић"

Предавање о историјском значају Бубња је држала др Александра Мирић, архитекта и конзерватор у трајању од једног школског часа. Предавање се организује у оквиру пројекта „Упознајмо своје наслеђе да бисмо га више ценили“ који ЕУ инфо кутак Ниш и Делегације ЕУ у Србији реализују у склопу обележавања Европске године културног наслеђа. Пажњу ученика све време је држала прича о историјском значају Бубња, на коју су се надоваезала и предавња професора предавача историје у школи, Александре Живић Мишић, Весне Митић и Марјана Михајловића.

Ове године Европска унија, под слоганом “Наше наслеђе: где прошлост сусреће будућност” обележава Европску годину културног наслеђа. Током 2018. године, широм Европе биће организовани многобројни догађаји и манифестације, као и покренута серија иницијатива, чији је циљ да охрабри грађане да открију шта је то културно наслеђе њихових градова, региона, земаља и саме Европе.

На крају ваља напоменути да је ово трећи у низу мини пројекат који реализују ОШ „Мирослав Антић“ и ЕУ инфо кутак Града Ниша.

Коментара: 0


#   Ниш   Мирослав Антић ОШ   ЕУ Инфо Кутак Ниш  Младен Јовановић   Александра Мирић
@
[ Додај коментар ]