Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Филмски сусрети: Овације за Лаушевића, новинари без интервјуа!

rssBookmark and Share

Ниш 25.08.2016. С.С Јужна Србија Инфо

Након што је синоћ на Летњој позорници у Нишу дочекан овацијама, глумац Жарко Лаушевић је данас и званично проглашен глумцем пете Фестивалске вечери за улогу бескућника Моме у филму “Смрдљива бајка.

Лаушевић на Летњој сцени, Фото: Синиша Димитријевић Сиџи, Јужна Србија
Лаушевић на Летњој сцени, Фото: Синиша Димитријевић Сиџи, Јужна Србија

Након што је синоћ на Летњој позорници у Нишу дочекан овацијама, глумац Жарко Лаушевић је данас и званично проглашен глумцем пете Фестивалске вечери за улогу бескућника Моме у филму “Смрдљива бајка”. Данашњи дан у Фестивалском центру обележио је инцидент између уметничког директора Филмских сусрета, Владана Живковића, и новинара који су након сат и по чекања у ходнику Официрског дома,  остали ускраћени за раније обећани интервју са популарним глумцем. 

“Не знам да ли је већа част, или моје узбуђење вечарас овде са вама”, рекао је  глумац Жарко Лаушевић, чији је излазак на Летњу позорницу био поздрављен овацијама, а хиљаде Нишлија у том часу било је на ногама. Жарко Лаушевић се после тачно 23 године вратио на велико платно улогом добродушног и емотивног бескућника Моме Петковића у филму “Смрдљива бајка”.

Овај својевсртан Лаушевићев "come back" изазвао је и велико интересовање медија. Многима од њих је синоћ ускраћен интервју, уз обећање да ће то бити могуће данас после званичне прес конференције.

Лаушевић потписује своју књигу, Фото: Синиша Димитријевић Сиџи, Јужна Србија

Редакције су синоћ слањем СМС-ова Мирољубу Јовановићу, директору Дирекције ФС са именима новинара и сниматеља, стављене на листу медија заинтересованих за разговоре са познатим глумцем, али је дошло до промене плана. 

Наиме, у тренутку када су новинарске екипе чекале на обећани интервју, у канцеларији са глумцем били су познати нишки писац Дејан Стојиљковић и директор Нишвилле џез фестивала Иван Благојевић који су договарали будућу сарадњу. Како незванично сазнајемо, њих је на разговор са Лаушевићем у  своју канцеларију позвала директорка ФС, Бојана Симовић , док је у исто време разговор  са медијима требало да се обави у канцеларији  директора Дирекције ФС, Мирољуба Јовановића.

Реаговала је и дирекорка НКЦ-а и ФС, Бојана Симовић, која је питала:

„Ко вам је обећао интервјуе? Зашто су отказани, питајте онога ко вам је обећао. Зашто нисте питали мене“,  рекла је алудирајући на  директора Дирекције ФС, Мирољуба Јовановића.

„Зашто је дошло до промене плана, ја не знам. Све сам уговарао уз договор  са Жарком“, рекао је кратко Јовановић.

Додатно незадовљство изавала је и чињеница да су многи синоћ били спречени да разговарају са глумцем уз образложење да ће моћи после данашњег преса. Ексклузивно право на интревјуе имале су само две медијске куће: телевизија  „Белами“ и „Цитy радио“.

"Све што сте хтели да питате Лаушевића, могли сте на конференцији за штампу, баш ме брига што сте остали без интервјуа. Ја морам да штитим физичко и ментално стање мог колеге глумца који је у Ниш стигао чак из Америке“, рекао је Живковић.

Жарко Лаушевић је свакако кандидат за једну од глумачких награда, а из организације су саопштили да ће он бити пристан и на свечаном затварању овогодишњих Филмских сусрета, у петак 26. августа.

У сваком случају остаје горак укус, да су се несугласице између најужег руководства Филмских сусрета, а које постоје од самог почетка организовања Фестивала, данас преломиле преко медија. 

Вечерас на Летњој позорници у Нишу, публика ће моћи да види још два остварења: „Отаџбину“ Олега Новковића и „Игру у тами“ Југа Радивојевића.

 

 

 

 


#   Ниш   Јужна Србија регион   фестивал   Иван Благојевић   Филмски сусрети   интервју   Дејан Стојиљковић   Бојана Симовић   џез фестивал   Жарко Лаушевић   Владан Живковић   Синиша Димитријевић Сиџи   Ана Живковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима