Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Filmski susreti: Ovacije za Lauševića, novinari bez intervjua!

rssBookmark and Share

Niš 25.08.2016. S.S Južna Srbija Info

Nakon što je sinoć na Letnjoj pozornici u Nišu dočekan ovacijama, glumac Žarko Laušević je danas i zvanično proglašen glumcem pete Festivalske večeri za ulogu beskućnika Mome u filmu “Smrdljiva bajka.

Laušević na Letnjoj sceni, Foto: Siniša Dimitrijević Sidži, Južna Srbija
Laušević na Letnjoj sceni, Foto: Siniša Dimitrijević Sidži, Južna Srbija

Nakon što je sinoć na Letnjoj pozornici u Nišu dočekan ovacijama, glumac Žarko Laušević je danas i zvanično proglašen glumcem pete Festivalske večeri za ulogu beskućnika Mome u filmu “Smrdljiva bajka”. Današnji dan u Festivalskom centru obeležio je incident između umetničkog direktora Filmskih susreta, Vladana Živkovića, i novinara koji su nakon sat i po čekanja u hodniku Oficirskog doma,  ostali uskraćeni za ranije obećani intervju sa popularnim glumcem. 

“Ne znam da li je veća čast, ili moje uzbuđenje večaras ovde sa vama”, rekao je  glumac Žarko Laušević, čiji je izlazak na Letnju pozornicu bio pozdravljen ovacijama, a hiljade Nišlija u tom času bilo je na nogama. Žarko Laušević se posle tačno 23 godine vratio na veliko platno ulogom dobrodušnog i emotivnog beskućnika Mome Petkovića u filmu “Smrdljiva bajka”.

Ovaj svojevsrtan Lauševićev "come back" izazvao je i veliko interesovanje medija. Mnogima od njih je sinoć uskraćen intervju, uz obećanje da će to biti moguće danas posle zvanične pres konferencije.

Laušević potpisuje svoju knjigu, Foto: Siniša Dimitrijević Sidži, Južna Srbija

Redakcije su sinoć slanjem SMS-ova Miroljubu Jovanoviću, direktoru Direkcije FS sa imenima novinara i snimatelja, stavljene na listu medija zainteresovanih za razgovore sa poznatim glumcem, ali je došlo do promene plana. 

Naime, u trenutku kada su novinarske ekipe čekale na obećani intervju, u kancelariji sa glumcem bili su poznati niški pisac Dejan Stojiljković i direktor Nišville džez festivala Ivan Blagojević koji su dogovarali buduću saradnju. Kako nezvanično saznajemo, njih je na razgovor sa Lauševićem u  svoju kancelariju pozvala direktorka FS, Bojana Simović , dok je u isto vreme razgovor  sa medijima trebalo da se obavi u kancelariji  direktora Direkcije FS, Miroljuba Jovanovića.

Reagovala je i direkorka NKC-a i FS, Bojana Simović, koja je pitala:

„Ko vam je obećao intervjue? Zašto su otkazani, pitajte onoga ko vam je obećao. Zašto niste pitali mene“,  rekla je aludirajući na  direktora Direkcije FS, Miroljuba Jovanovića.

„Zašto je došlo do promene plana, ja ne znam. Sve sam ugovarao uz dogovor  sa Žarkom“, rekao je kratko Jovanović.

Dodatno nezadovljstvo izavala je i činjenica da su mnogi sinoć bili sprečeni da razgovaraju sa glumcem uz obrazloženje da će moći posle današnjeg presa. Ekskluzivno pravo na intrevjue imale su samo dve medijske kuće: televizija  „Belami“ i „City radio“.

"Sve što ste hteli da pitate Lauševića, mogli ste na konferenciji za štampu, baš me briga što ste ostali bez intervjua. Ja moram da štitim fizičko i mentalno stanje mog kolege glumca koji je u Niš stigao čak iz Amerike“, rekao je Živković.

Žarko Laušević je svakako kandidat za jednu od glumačkih nagrada, a iz organizacije su saopštili da će on biti pristan i na svečanom zatvaranju ovogodišnjih Filmskih susreta, u petak 26. avgusta.

U svakom slučaju ostaje gorak ukus, da su se nesuglasice između najužeg rukovodstva Filmskih susreta, a koje postoje od samog početka organizovanja Festivala, danas prelomile preko medija. 

Večeras na Letnjoj pozornici u Nišu, publika će moći da vidi još dva ostvarenja: „Otadžbinu“ Olega Novkovića i „Igru u tami“ Juga Radivojevića.

 

 

 

 


#   Niš   Južna Srbija region   festival   Ivan Blagojević   Filmski susreti   intervju   Dejan Stojiljković   Bojana Simović   džez festival   Žarko Laušević   Vladan Živković   Siniša Dimitrijević Sidži   Ana Živković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima