Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Никола Ђорђевић наступа на сцени Факултета уметности

rssBookmark and Share

Ниш 09.06.2014.

Професори и студенти Факултета уметности у Нишу кроз наступе на хуманитарним концертима дају свој скромни допринос великим хуманим напорима целе заједнице како би се помогло онима којима је помоћ неопходна.

Никола Ђорђевић наступа на сцени Факултета уметности

Концертна сезона ФУ 2014. је проглашена хуманитарном активношћу кроз прикупљање добровољних новчаних прилога који ће бити уплаћени на наменски рачун Владе Републике Србије. Акција прикупљања новчаних средстава ће трајати до краја 2014. али и током 2015. године.

У уторак 10. јуна 2014. публици ће се представити Никола Ђорђевић, студент гитаре у класи мр Милоша Јањића.

Никола Ђорђевић

Никола Ђорђевић рођен је 29. јуна 1994 године у Нишу. Нижу и средњу музичку школу завршио је у класи професора Марка Лазаревића, а тренутно студира на Факултету уметности у Нишу (друга година) у класи професора Милоша Јањића. Током свог досадашњег школовања усавршавао се на мајсторским курсевима код еминентних светских гитариста као што су Alexis Mouzourakis (Грчка), Мирослав Тадић (САД), Costas Cotsiolis (Грчка), Aniello Desiderio (Италија), Павел Стеидл (Чешка), Martha Masters (САД), Сабрина Влашкалић (Србија), Горан Кривокапић (Црна Гора), Xuefei Yang (Кина), Thomas Offermann (Немачка), Nikita Koshkin (Русија), Giulio Tampalini (Италија), Gabriel Bianco (Француска). Од бројних међународних такмичења у Србији освојио је следеће награде: Други међународни фестивал гитаре „Златна нота“ у Доњем Милановцу (2007 год.) – лауреат; Наиссус Гуитар Фестивал у Нишу (2008, 2013 год.) – лауреат; Дванаести интернационални фестивал гитаре у Лесковцу (2013 год.) – прва награда; Четрнаести Guitar Art Festival у Београду (2013 год.) – друго место. Никола је до сад наступио у бројним концертним салама. Одржао је концерте у Нишу и Лесковцу не само као солиста, већ и као члан дуа, као и солистички концерт у Новом Саду на Војвођанском фестивалу гитаре 2014 године.

Детаљан програм можете погледати на http://www.artf.ni.ac.rs/koncertnasezona/index.php/nikola-dordevic-gitara/

Хуманитарни концерт ће се одржати у Концертно - изложбеном простору ФУ, Књажевачка 2а. Улаз за све концерте до краја јуна је слободан и нису потребне промотивне улазнице.

Коментара: 0


#   Ниш   Факултет уметности   концерт   Никола Ђорђевић   гитара   Црна Гора   Фестивал гитаре
@


 


[ Додај коментар ]