Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Humanitarni parking pored škole „Sveti Sava“

rssBookmark and Share

Niš 16.08.2022. Niške vesti, B.Lj., Južna Srbija Info

Pored Osnovne škole „Sveti Sava“ u Nišu proteklih dana izgrađen je parking sa 200 parking mesta, uprkos tome što su građani više puta protestovali zbog najavljene gradnje i potpisivali peticiju kojom su zahtevali da se radovi obustave.

Foto: B.Lj.
Foto: B.Lj.

Maja Ranđelović, arhitetka i majka jednog od učenika škole „Sveti Sava“ kazala je da je rukovodstvo grada sačekalo raspust i godišnje odmore kako bi parking skoro kompletno završili.

„Iskoristili su to što je u gradu ostalo vrlo malo ljudi, kako bi nasipali taj prostor i postavili rasvetu. Kao i pripremni radovi i ti radovi su završeni bez postavljanja table sa osnovnim informacijama o gradilištu“, izjavila je Ranđelović.

Ona je kazala da su se roditelji slali Ministarstvu prosvete, Školskoj upravi Niš, građevinskoj i prosvetnoj inspekciji zahtev da se gradnja parkinga obustavi, ali da su se svi proglasili nenadležnim.

„Pitanje je ko će biti nadležan ukoliko deca krenu da se razboljevaju zbog izduvnih gasova automobila ili ukoliko krenu da se događaju saobraćajne nezgode zbog gužve koja će se neminovno stvarati pored škole kad parking bude otvoren“, rekla je Ranđelović.

Ona je podsetila da je grad započeo gradnju parkinga na samo 20 metara od škole iako Pravilnik o opštem obrazovanju koji je Ministarstvo usvojilo 2019. godine predvidja da zgrada škole ne sme biti bliža od 50 metara izvoru buke i zagađenja.

Komentara: 0


#   Niš   Sveti Sava OŠ   parking
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima