Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tokom raspusta besplatne radionice za mališane na jugu Srbije

rssBookmark and Share

Niš 31.01.2020. Južna Srbija Info

Niški Dečiji kulturni centar tradicionalo i ove godine organizuje besplatne zimske radionce, koje će trajati tokom zimskog raspusta. Takođe, Grad Leskovac će za sve učenike osnovnih i srednjih škola organizovaati brojne besplatne sadržaje.

Tokom raspusta besplatne radionice za mališane na jugu Srbije

Početak besplatnih zimskih radionica, obeležiće koncert muzičkih sekcija: Gitare, Klavira i Ritmičke sekcije 31. januara sa početkom od 18 sati.
Radionce su namenjene deci školskog uzrasta, koja će moći da pohađaju: Likovnu radionicu, Dramsku radionicu, Esperanto, Ručni rad – Heklanje i pletenje. 14. Februara biće organizovan Sportski dan.

Prijava za besplatne zimske radionice na broj 514-748, 018/ 4-100-110 , lično u Dečijem kulturnom centru ili preko Fejsbuka i Instagrama . Broj dece u grupi je ograničen.

Leskovac

Besplatni sadržaji za sve učenike osnovnih i srednjih škola biće organizovani i tokom ovog zimskog raspusta. Grad Leskovac će, u saradnji sa Leskovačkim kulturnim centrom, Narodnim muzejem, Narodnom bibliotekom, Narodnim pozorištem, Centrom za stručno usavršavanje u obrazovavanju, Turističkom organizacijom, SRC „Dubočicom“ i domovima kulture u Grdelici, Vučju, Brestovcu i Pečenjevcu, ponovo pružiti bogat sadržaj i obogatiti raspust svim zainteresovanim školarcima.

Član Gradskog veća, zadužena za obrazovanje, Brankica Stamenković, na koferenciji održanoj ovim povodom, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović, kazala je da je ova tradicija započeta upravo zahvaljujući njegovoj inicijativi.

„Cilj ove akcije je da svim školarcima, i mlađim mališanima učinimo raspust zamimljivijim. Samo tokom prošle godine više hiljada mališana je pršlo kroz sve radionice i to nam je dalo podstreka da u saradnji sa svim direktorima ustanova kulture, sporta i svih koji učestvuju budemo još aktivniji i da smislimo nešto novo što ćemo ponuditi našim najmlađima. Nadamo se da će tako biti i narednih godina. U svoje i u ime dece, zahvaljujem se pre svega gradonačelniku na ideju, a zatim svim institucijama koje učestvuju u realizaciji ove ideje. Ove godine pripremljen je bogat sadržaj, od sporta, preko kreativnih radioca do poseta muzeju, učešće u kulturniom sadržajima“ – kazala je danas Stamenkovićeva.

Pored Stamenkovićeve na konferenciji su govorili i direktori institucija koje učestvuju u akciji i detaljnije prikazali svoje planove za predstojeći raspust.

Emina Jovanović, direktorka Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju, kazala je da će ova ustanova organizovati oko 30 radionica za različit uzrast mališana i dodala da u Naučnom klubu Centra svako može upoznati nauku, kao i 3D štampač, novinu kluba.

Dragan Marjanović, direktor Narodnog pozorišta, najavio je tri besplatne predstave tokom raspusta i to „Kako su nastale ružne reči“, „Pepeljuga“ i „Sunđerko Bob“,kazavši da je to nagrada za sav trud koji su đacu ulagali tokom prvog polugodišta.

Narodna biblioteka će i ove godine pokloniti tri mesec besplatne članarine za sve učenike osnovnih i srednjih škola, najavila je direktorka ove ustanove Vesna Ilić i dodala da će svi zainteresovani moći da uživaju u besplatnim radionicama koje organizuju.

Narodni muzej će ponovo otvoriti vrata Dečjeg muzejona u Gradskoj kući, po najavi direktorke ove ustanove Mire Ninošević, koja je dodala da muzej organizuje program pod nazivom „Raspust u muzeju“ sa mnogobrojnim radionicama.

Nebojša Kocić, direktor Turističke organizacije Leskovac, je istakao da smatra da je akcija veoma dobra. TOL će i ove godine ponuditi besplatno korišćenje klizališta kada vremenske prilike to dozvole-

Sanja Conić, direktorka Leskovačkog kulturnog centra, istakla je novinu  koju će LKC pružiti ove godine a to je radionica etno pevanja i kazala da ova ustanova ima nameru da formira narodni okrestar, kao i da ova radionica može predstavljati početak realizacije te ideje.

Direktori domova kulture Pečenjevce Miroslav Stanojević, Brestovac Miloš Ranđelović, Vučje Bratislav Stanisavljević i Grdelica Marko Trivunić, su kazali da ove institucije organizuju radionice različitog tipa tokom zimskog raspusta.

Aleksandar Đorđević je ispred Sportsko-rekreativnog centra „Dubočica“ rekao da je sportski centar obezbedio svoj deci školskog uzrasta besplatno koršćenje bazena uz đačku knjižicu u terminu od 10-14 časova i od 16 do 20 časova.


#   Niš   Leskovac   Dragan Marjanović   Aleksandar Đorđević   Dečiji centar   Turistička organizacija Leskovca   radionice   Sanja Conić   đaci   Narodni muzej Leskovac   zimski raspust   Nebojša Kocić
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima