Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Turistički cvet" za leskovačku Turističku organizaciju

rssBookmark and Share

Leskovac 18.12.2021. Južna Srbija Info

Gradonačelnik LeskovcaGoran Cvetanović i direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić juče su održali konferenciju za medije povodom priznanja koje je juče pripalo ovoj instituciji.

"Turistički cvet" za leskovačku Turističku organizaciju

Reč je o nagradi Turistički cvet koja se već 36 godina dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma u kategorijama: turistička organizacija, turistička manifestacija, receptivna turistička agencija, ugostiteljski objekat za smeštaj, organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga.

Turistička organizacija Leskovac je od strane Turističke organizacije Srbije dobila nagradu zbog manifestacije Roštiljijada koja je grad na Veternici učinila centrom gastronomskih turističkih dešavanja i upisala ga na mapu nezaobilaznih destinacija za posetu.

Gradonačelnik Cvetanović je čestitao direktoru i zaposlenima na uručenom priznanju i rekao:

„Ovo priznanje predstavlja potvrdu rada Turističke organizacije Leskovac i našeg grada za preko tri decenije uspešnog očuvanja tradicije spremanja roštilja. Kraj leta i početak septembra u Leskovcu duže od trideset godina prolaze u festivalskom i euforičnom raspoloženju jer se u tom periodu manifestacija Roštiljijada održava. Tradicija leskovačkog roštilja zalazi nekoliko stoleća u prošlost. O tome su pisali i putopisci, fotografi ostavljali svoja svedočanstva, a novinari širili priču o velikim majstorima... Ova nagrada je dokaz da je Roštiljijada, nastala 1989. godine kao lokalni sajam kulinarskih specijaliteta, prerasla u kvalitetno organizovan festival dobre zabave koji okuplja naše sugrađane, goste iz Srbije i mnogih zemalja.“

Gradonačelnik je podsetio da je 2019. Roštiljijadi pripalo priznanje u kategoriji najprepoznatljivija gastro manifestacija, a još krajem 2012. godine u Luganu Leskovac je proglašen „Gradom ukusa“ zbog organizacije Roštiljijade.

Direktor TOL-a Nebojša Kocić se prilikom svog obraćanja zahvalio gradonačelniku i lokalnoj samoupravi na podrši koju ova institucija ima.

„Nije bilo lako organizovati Roštiljijadu ove godine uz poštovanje svih mera koje je Krizni štab naložio i mislim da nam je nagrada pripala i zbog toga jer je teško bilo uskladiti sve što je bilo neophodno na velikoj površini, na otvorenom prostoru. Uspeli smo i drago mi je što smo baš sad dobili priznanje jer smo pokazali da u ovako teškim okolnostima možemo da od početka do kraja bez krupnih problema organizujemo jednu dobru manifestaciju. Bilo je prelepo i velika čast biti juče na dodeli nagrada u Madlenijanumu.“

Nakon izjava o nagradi gradonačelnik Cvetanović i direktor Kocić su govorili o novogodišnjoj noći. Tada će u novogodišnjoj noći sve one koji se okupe na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra zabavljati bend Amajlija, moći će da uživaju u nastupu trubača, vatrometu u ponoć, pljeskavicama i toplim napicima. Ono po čemu će se ovaj doček razlikovati od prethodnih je novogodišnja lutrija. Svi zainteresovani će moći da učestvuju a najsrećniji da dobiju brojne nagrade poput tehnike, vikend putovanja u Srbiji, izlete... U novogodišnjoj noći građanima će se podeliti kuponi za učestvovanje u lutriji. Jedan deo će biti ubačen u kutiju a drugi kod pojedinca koji učestvuje u lutriji, te da će izvlačenje biti obavljeno te večeri. Jedno lice će moći da dobije jedan kupon.

U dvorištu Šop Đokićeve kuće danas je organizovano snimanje novogodišnje emisije Gurman na kojoj je organizovano takmičenje. Gradonačelnik Cvetanović je razgovarao sa takmičarima, poželeo im sreću i na kraju uručio nagrade pobednicima.


#   Leskovac   Turistička organizacija Leskovca   Turistički cvet priznanje   Nebojša Kocić
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima