Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za jedinicu iz srpskog, besplatna godišnja članarina u biblioteci

rssBookmark and Share

15.12.2018. Belami, Južna Srbija Info

Narodna biblioteka “Stevan Sremac” u Nišu odlučila je da na pomalo neobičan način stimuliše učenike sa slabom ocenom iz maternjeg jezika.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Odlučili su da osnovcima i srednjoškolcima niških škola, koji su na tromesečju imali jedinicu iz srpskog jezika, moraće to da i dokažu, omoguće besplatnu godišnju članarinu.

Učlanjenje je počelo juče i trajaće do 21.decembra.

“Kada smo doneli ovu odluku vodili smo se idejom da decu koja baš i ne vole srpski jezik motivišemo na neki način i približimo im ovaj predmet”, kaže Sonja Šuković, direktorka Narodne biblioteke “Stevan Sremac” u Nišu. “Pošli smo od toga da nema lepšeg načina da se nešto zavoli od lepo pisane reči, a kada se neko jednom sretne sa knjigom i zavoli je, onda je sve lakše”.

Sonja Šuković dodaje i da postoji mogućmost da neki od ovih učenika vole da čitaju, ali da njihove porodice iz nekog razloga nisu mogle da im omoguće da budu članovi biblioteke, pa je ovo prilika da im se ta želja ispuni.

“Ne moramo uvek da polazimo od toga da ta deca ne žele da rade i da uče. Puno se tu stvari preplete u nečijem životu, a potrebno je pomoći svima i svima pružiti šansu”, kaže  Šuković.

Inače, godišnja članarina za Narodnu biblioteku je 700 dinara, ali od 14. do 21. decembra svi koji se učlane imaće popust od 50 posto, pa će ih članarina koštati 350 dinara. Za Dečije odeljenje je članarina na godišnjem nivou 400 dinara, ali će sada biti 200.

Komentara: 1


#   Stevan Sremac   Sonja Šuković   srpski jezik
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-)

    Stara Srbija, 16.12.2018.:
    Direktorica Biblioteke se solidariše sa lošim učenicima. Koristi životno iskustvo u radu sa decom, tako je i ona nagrađena od aktuelne vlasti funkcijom direktorice za dugogodišnje "studiranje" Pravnog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}