Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Tragedija na Tvrđavi: Muškarac preminuo nakon pada sa bedemaDamjan Ilić prvi do ČASNOG KRSTA u Nišu (Foto)Ponovljen zahtev za smenu gradonačelnika Niša i ministarke MihajlovićUhapšen lekar zbog mita i malverzacije oko invalidske penzijeAleksinac: Kršenje privatnosti u Visokoj školi za vaspitačeNesvakidašnja prevara: Svakog dana je plaćao stotinak dinara, a iznosio kilograme mesaNeprimerene reči na društvenim mrežama, pozivi na "linč" sa obe strane: Odbrana države i patriotizam, lični stavovi ili politika?


Pretežno oblačno, mestimično sa slabom kišom i susnežicom, na planinama sa snegom. Najniža temperatura od -2 do 1, najviša dnevna od 2 do 6 stepeni.
14. januara 2019. godine na izlazu graničnog prelaza Gradina, sprečen je turski državljanin da prenese 42.500 neprijavljenih evra.
Nakon što se utvrde podaci koji se odnose na tačan broj učenika, odeljenja i udaljenost između škola, lokalne samouprave i opštine dužne su da sačine elaborate o umrežavanju škola, kaže načelnik Školske uprave u Nišu Dragan Gejo.
Večeras, u 18 sati na trgu kralja Milana u Nišu, je održan drugi po redu protest okupljenih građana, pod nazivom "Stop teroru – za Niš bez straha, 1 od 5 miliona", u organizaciji "Pokreta mladih - Za Niš bez straha"
Fabrika "Aptiv Pakard" (APTIV PACKARD), za proizvodnju elektroinstalacija za auto-industriju, otvorena je u Zelenoj zoni u Leskovcu.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 20. januar 2018. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
U okviru privredne delegacije i nastupa Privredne komore Srbije, Turistička organizacija Niš je ove godine po prvi put nastupila na jednom od prvih ovogodišnjih velikih sezonskih turističkih Sajmova u Evropskoj uniji "Sajmu turizma u Beču", na kome se reprezentativno predstavljaju skoro sve bitne svetske destinacije
U organizaciji MOK Topličanin 97 i ŽOK Topličanin, po prvi put je u Prokuplju održana manifestacija „Odbojka na snegu“. Ovoj akciji odazvalo se dvadesetak učesnika svih uzrasta koji su uz druženje pokazali da se odbojka uspešno može igrati i po snegu.
Francuski institut u Srbiji organizuje po 16. put takmičenje za frankofonu pesmu. Finale se održava u Nišu, u nedelju 24. marta. Možete osvojiti boravak u Tunisu, Egiptu kao i ulaznice za ugledne festivale, poručuju organizatori.
Ovih dana lekarima opšte prakse u Domu zdravlja javilo se 20-30 odsto više pacijenata sa respiratornim infekcijama, nego što je bilo u predhodnim mesecima.
Vranje će 31. januar Dan grada i 141. godišnjicu oslobođenja od Turaka obeležiti prigodnim programom, saopšteno je iz Gradske kuće. Ove godine na prazničnom koncertu će nastupiti "Leksington bend" (Lexington bend.)
I drugi dan vikenda donosi promenljive vremenske prilike s mešovitim padavinama, kišom i susnežicom u nižim, a snegom u višim planinskim predelima, tako da mokri ili snegom prekriveni kolovozi znatno otežavaju vožnju, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
Predsednik Srbije sumirajući rezultate prošle godine i šta nas očekuje u 2019. godini, govori o svemu u atorskom tekstu za Kurir.
Iako se mnogo toga dovodi u pitanje, industrija je postala glavni problem, a o građevinarstvu se malo priča. Dovode se strane kompanije, a naši radnici beže u svet. Da li zbog veće zarade ili boljeg života, to ne znamo.