Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Borba sa vatrenom stihijom još traje

rssBookmark and Share

26.08.2012. Autor : Agencije Foto : RTS

Požar na Jeljenu, u rejonu sela Gornja Gorevnica, Miokovci i Milićevci još uvek nije pod kontrolom. Požar gasi i ruski avion Berijev 200, čija je nosivost 12 tona. Očekuje se da požar uskoro bude stavljen pod kontrolu. Jak vetar ponovo razbuktao požar na Tari.

Borba sa vatrenom stihijom još traje

11.55 - Sednica Vlade Srbije zakazana za 14 časova. Očekuje se da tema sednice bude pomoć stanovništvu ugroženom požarima. 

11.22 - Ministar Velimir Ilić zatražio da se napravi procena najpotrebnijih stvari ugroženom stanovništvu kako bi Vlada na vanrednoj sednici odlučila o pomoći, javlja dopisnik RTS-a.

10.15 - Ruski avion za gašenje požara, tipa "iljušin 76", sa 11 članova posade, sleteće danas na aerodrom u Nišu, deset minuta posle podneva, saopšteno je iz Biroa MUP-a Srbije za saradnju s medijima.

Na više lokacija u Srbiji i danas traje borba sa požarima. Požar koji je zahvatio više od 600 hektara u okolini Čačka i Gornjeg Milanovca još uvek nije pod kontrolom. 

U rejonu sela Gornja Gorevnica, Miokovci i Milićevci povređene su tri osobe i izgorele su tri kuće, a jedna je oštećena.

Na niški aerodrom posle 14 sati očekuje se da sleti još jedan ruski avion za gašenje požara, tipa "Iljušin 76", sa jedanaest članova posade.

 

Komentara: 0


#   aerodrom   Velimir Ilić   borba   gašenje požara   sednica Vlade
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima