Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bratimljenje Svrljiga i Šetjerneja

rssBookmark and Share

14.04.2011. Marko Miladinović

Potpisano pismo o nameri.

Cilj posete Franca Hudoklina, slovenskog župana gradića Šenetjernej kod Novog Mesta, je ustvari prvenstveno ekonomska i kulturna saradnja gradova. Svrljig na ovaj način dobija šansu da u partnerskom odnosu sa Šentjernejom, koristi predpristupne fondove Evropske unije.

Bratimljenje Svrljiga i Šetjerneja

Hudoklin je objasnio prisutnim privrednicima da se opština Šentjernej nalazi se u jugoistočnom delu države i pogranična je sa Hrvatskom. Opština obuhvata južni deo istorijske pokrajine Dolenjske. U južnom delu nalazi se planina Gornjaci, a u severnom se nalazi ravnica uz dolji tok reke Krke.

Takođe Hudoklin je naglasio da je ovo njegov četvrti mandat i da je u njihovoj lokalnoj samoupravi zapošljeno svega 11 radnika koji rade u službi sedam hiljada ljudi, koliko je u gradu.

Po potpisivanju pisma o namerama razmenjeni su pokloni, a potom su predstavnici slovenske delegacije razgovarali i odgovaral na pitanja okupljenih privrednika o mogućoj saradnji dva grada i primerima iz prakse.

Župan Šentjerneja Hudoklin upoznao je prisutne privrednike sa aktuelnom privrednom situacijom u svom gradu i ekspanzijom napretka, koji su ostvarili u predhodnoj deceniji došavši u situaciju da je bez posla u njihovom mestu praktično ,samo onaj ko neće da radi i da su u prilici da zapošljavaju radnike iz okolnih gradova što kod nas nije slučaj.

 


#   bez posla
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima