Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradonačelnik Niša: Alžiru potrebni medicinski radnici

rssBookmark and Share

07.12.2013. Autor: Tanjug

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić i alžirski ambasador Abdelkader Mesdoua zajednički su večeras ocenili da postoje sve pretpostavke da ekonomska saradnja dve zemlje napreduje i da Niš ima značajno mesto u povezivanju kompanija iz grada i te zemlje.

Gradonačelnik Niša: Alžiru potrebni medicinski radnici

Perišić je rekao novinarima, posle razgovora s alžirskim ambasadorom, da su toj zemlji potrebni medicinski radnici i da bi mnogi nazposleni lekari mogli da nađu posao u Alžiru.

Administracija bi mogla da uspori taj proces, ali bi u perspektivi to mogla da bude šansa za mnoge lekare iz Niša, napomenuo je niški gradonačelnik.
Perišić i Mesdoua su razgovarali o mogućnosti da alžirski studenti upišu studije na niškim fakultetima.

Gradonačelnik Perišić je podsetio da je kompanija "Resor" iz Gadžinog Hana polovinom prošlog meseca sa alžirskom kompanijom potpisala ugovor o opremanju komunalnih vozila koji na godišnem nivou iznosi oko 50 miliona evra.

Mesdoua i Perišić podsetili su na nedavni sastanak s alžirskim investitorima, kome je prisustvovao prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, a Mesdoua je rekao da mnoge kompanije iz Srbije već rade u Alžiru.

Alžirski ambasador je čestitao niškom gradonačelniku na uspešno organizovanoj godini Milanskog edikta. Alžirski ambasador prisustvovaće večeras otvaranju Svetskog prvenstva u rukometu za žene.


#   gradonačelnik   Aleksandar Vučić   studenti
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima