Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Oteli taksistu i terali ga da ih voza besplatno

rssBookmark and Share

Niš 26.05.2013. Autor: Telegraf

Protiv Ivana J. (45) i Živorada C. (40) iz Niša policija je podnela krivične prijave zbog prinude. Oni se sumnjiče da su vozača “Mega taksija” D. M. 24. , uz pretnju ubistvom prisilili da ih cele noći besplatno vozi na relaciji Niš – Dimitrovgrad – Aleksinac.

Oteli taksistu i terali ga da ih voza besplatno

Protiv Ivana J. (45) i Živorada C. (40) iz Niša policija je podnela krivične prijave zbog prinude. Oni se sumnjiče da su vozača “Mega taksija” D. M. 24. maja, uz pretnju ubistvom prisilili da ih cele noći besplatno vozi na relaciji Niš – Dimitrovgrad – Aleksinac. Taksistu je spasila policijska patrola, koja je vozilo presrela na ulazu u Niš, pa su napadači privedeni u policijsku stanicu.

Taksista kaže da se ovim poslom bavi dve godine, ali da mu se nikada ranije nije desilo ništa slično.

"Mislio sam da se takve stvari kod nas ne dešavaju, ni slutio nisam da ću se ja nekada naći u takvoj situaciji. Te večeri sam bio na Bulevaru cara Konstantina kada mi je javljeno da me na taksi stanici čekaju putnici. Nisu mi delovali sumnjivo, mada je jedan od njih bio prilično pijan. Zatražili su da ih vozim do Pirota, i krenuli smo prema Niškoj Banji", rekao je D. M. pa nastavlja:

"Taman smo stigli do ovog mesta kada su oni počeli da viču na mene i da mi prete. Govorili su mi da moram da ih vozim gde mi kažu i to bez dinara, da slučajno ne pomislim da obavestim policiju ili kolege jer će me ubiti. Kazali su da imaju bombu, da će je aktivirati i ubiti me na licu mesta. Ja sam ih ubeđivao da će sve biti u redu, da pristajem na njihove uslove, da ću ih voziti gde traže".

Međutim, kada su stigli do Bele Palanke, putnici su od taksiste zatražili da se vrati prema Nišu.

"Odjednom su se predomislili i naredili mi da ih vozim u Beograd. Nisam imao kud, okrenuo sam se i krenuli smo nazad. Kada smo došli do Aleksinca kazao sam im da navodno nemam dovoljno goriva i da moramo da se vratimo u Niš. Policijska patrola me je već tražila jer su ih naši dispečeri obavestili da se nešto sumnjivo dešava. Oni su nas primetili na Bulevaru 12. februar i kada sam se zaustavio na semaforu, presekli su mi put i odveli ovu dvojicu", priča taksista.

Policija je posle saslušanja obojicu osumnjičenih pustila na slobodu. Za krivično delo prinude uz pretnju ubistvom predviđena je kazna zatvora do pet godina.


#   Niš   policija   Dimitrovgrad   krivične prijave   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima