Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Posečeno i povređeno desetak kupača u Nišu: Otvorili i pustili decu u nebezbedan bazen

rssBookmark and Share

16.06.2016. gradjanin.rs, Narodne novine, Južna Srbija Info

Desetak osoba, među kojima su i deca juče je zadobilo posekotine i druge povrede od oštrih pločica na novootvorenom dečijem bazenu – mini akva parku “Čair” u Nišu. Oko 16 sati je intervenisala i Hitna pomoć oko jednog dečaka koji je odvezen na hirurgiju zbog ušivanja otvorene rane.

Bazen Spora reka  SC Čair, Foto: Belami portal, Narodne novine
Bazen Spora reka SC Čair, Foto: Belami portal, Narodne novine

Vest je juče popodne planula na društvenoj mreži Facebook, a pogotovu u grupi “Mesto za roditelje iz Niša” gde je jedna majka Z.P. napisala doslovce:

Bazen Čair danas – fijaskooo!!!! U bazenu, ispod vode nezavršeni radovi… deca sa posekotinama nogu, stopala, prstiju na nogama… Po dečaka posle ukazane pomoći došla Hitna i odvezla ga na ušivanje… Moje dete poseklo palac na levoj nozi, zbog krvarenja su mu odmah tamo dezinfikovali posekotinu i stavili gazu, zatim me je pozvao da dođem po njega jer se povredio. Na svu sreću, nije posekotina za ušivanje, ali smo morali da se, po savetu lekara sa bazena, javimo u hitnu zbog moguće infekcije. Mora da pije antibiotik i za 2 dana na ponovno previjanje.Šta reći?” – napisala je ova majka.

Ona objašnjava da se nisu samo na pločicama deca posekla.

Koliko sam videla najviše je povreda bilo u bazenu nepravilnog oblika gde su velike gume. Na užem delu je nesto nalik plastici na nekoj platformi ispod vode, i to je bilo oštro tako da su se neka deca i tu povredila. Mislim da se od 15 do 20 dece povredilo na bazenu, ali to boilje znaju u zdravstvenoj ambuulanti na bazenu. I samo da dodam, moj sin ima skoro četrnaest godina, što znači da nije mali u smislu da je nepažljiv. U jednom trenutku mi je sin rekao telefonom: „Mama, da vidiš samo kako izlazimo iz bazena, a krvavi tragovi za nama, objašnjava ona za “Građanin”.

Da se ovo zbilo potvrdio je jutros i Dragan Perić, direktor kompleksa bazena „Čair“ u jutarnjem programu Niške televizije, autora Nikole Markovića i ekipe.

To se odmah desilo na otvaranju, dok sam ispraćao gradonačelnika. Povredilo se četiri starija lica i nekoliko dece. Ja sam odmah obustavio rad bazena. Oni su se povredili na nekoj rešetki gde je usisna pumpa za „Lenju reku“. Na tom prostoru nije planirano da se hoda nego da se pluta čamcima koje smo pozajmili iz Jagodine. Ja ću danas da primim u 12 časova sve te ljude i roditelje, svi su osigurani i to se baš može nazvati nesrećom u sreći. Ovo je sve na polju pretpostavke, izvođači radova će doći da proveri gde su se zaista posekli i povredili građani, a mi pretpostavljamo da se to desilo na tim rešetkama koje su koliko čujem već poslate na analizu – rekao je Perić uživo u programu. On je naveo da kada se tačno sazna gde je problem da će obavestiti javnost.

U Hitnoj pomoći su nam kazali da je bilo povreda na bazenu. Dežurna doktorka nam je navela jutros da ova zdravstvena ustanova nije nadležna da navodi kako je došlo do povreda. Ona dodaje da je ekipa juče dežurala na bazenu, ali to će činiti i danas.

Ove radove na mini akva parku je nadzirala Direkcija za izgradnju grada. Danas u toku dana sve ćemo učiniti da čujemo njihovu i stranu direktora Dragana Perića kako bi objasnio kako je došlo do takvog propusta odnosno da li su u rad pustili dečiji bazen bez kompletno završnih radova, kako kažu roditelji, ili je izvođač loše obavio posao pa je došlo do ovakvih povreda dece.

Ovaj mini akva park, je juče otvorio gradonačelnik Niša, Zoran Perišić.

gradjanin.rs

Perišić: 

-Nekoliko povreda koje su se desile pri prolasku kroz takozvanu sporu reku dogodile su se zato što korisnici bazena nisu poštovali uslove pod kojima taj deo bazena treba da se koristi, ali to ne opravdava odgovornost ljudi koji rade ovde i koji su u obavezi da skrenu pažnju da se ne sme izlaziti iz gumenog čamca koji prolazi ovde. Povrede na sreću nisu ozbiljne, ali bez obzira ne sme se dozvoliti da bilo ko bude povređen posebno jer je među posetiocima puno dece. Dakle u pitanju je nepravilno korišćenje bazena, ali i osoblje mora biti tu i sve vreme pojačano kontroliše situaciju, kaže gradonačelnik Perišić.

Narodne novine


#   Hitna pomoć   deca   akva-park   Zoran Perišić   bazeni   Direkcija za izgradnju   Narodne novine   Dragan Perić   povređeni   Čair SC
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima